Page content

Wanneer vakantiehuis boeken?

Wanneer vakantiehuis boeken?

Wanneer vakantiehuis boeken? Ligt het ideale moment aan het begin van het jaar, of wacht je juist op een last-minute? Ben je afhankelijk van het hoogseizoen of kan je deze drukke periode mijden? Hieronder vind je enkele adviezen wat betreft het meest ideale moment van boeken.

Afhankelijk van het hoogseizoen?

Ben je afhankelijk van het hoogseizoen en wil je met het hele gezin op vakantie, dan raden wij aan om tijdig te boeken. Populaire vakantiehuizen zijn in bepaalde weken in het hoogseizoen snel volgeboekt. In september worden de eerste opties al genomen. Zeker de weken 30 en 31, de eerste twee weken van augustus, zijn snel bezet. Wacht daarom niet te lang met het boeken van je ideale vakantie-adres. Een tendens van de laatste jaren is dat meerdere gezinnen één groot vakantiehuis met privé zwembad huren, die daardoor ook al snel zijn volgeboekt.boekkingstress

Bij vakantieparken heeft het een bijkomend voordeel om tijdig te boeken, er wordt namelijk vaak een vroegboekkorting gegeven. Kijk hier voor onze vakantieparken

Advies: Voorkom boekingsstress en boek tijdig 

Vrijblijvende optie bij Leenders Vakantiehuizen

Voor het definitief boeken nog afstemming nodig op het werk of een dubbel-check doen voor de schoolvakantie? Bij ons kun je vrijblijvend een optie nemen en eventueel kosteloos annuleren of wijzigen.

Boeken buiten het hoogseizoen?

Kun je het hoogseizoen (maanden juli en augustus) mijden dan heb je minder last van ‘boekingsstress’. Deze periodes zijn vaak de mooiste in Zuid-Frankrijk en op Corsica. Geen massatoerisme, normale tarieven en toch een zeer aangenaam klimaat. Neem de tijd en laat je door ons uitgebreid adviseren.

Advies: neem je tijd voor een boeking

Last minute boeken?

Een last minute boeking kan je een interessante korting opleveren. Dit is echter niet altijd het geval. De prijzen van last minutes zijn mede afhankelijk van vraag en aanbod. Als het in Nederland in juli slecht weer is worden er veel vakantiehuizen geboekt onder de noemer ‘last minute’. Dit is vanwege de hoge vraag dan vaak tegen normale prijzen. Uiteraard kan het ook zeer interessant zijn. Iemand die een last minute boekt neemt in ieder geval het risico een hogere prijs te betalen dan iemand met vroegboekkorting.

Advies: Kan interessant zijn om af te wachten. Het kan voordelig zijn, maar dit is niet altijd ’t geval

’s Avonds en in ’t weekend bereikbaar

Iedereen kent wel de verhalen van mensen die een vakantie geboekt hebben en waarbij het bij aankomst toch anders bleek te zijn dan in de catalogus stond afgebeeld. Wij zijn gevestigd in Zuid Frankrijk en kennen de omgeving goed en hebben de huizen zelf bezocht in de Languedoc en op Corsica. Als je meer informatie wilt over een huis, schroom dan niet ons te benaderen. We zijn telefonisch en via de mail bereikbaar. chattenJe kunt ons ook via de chat benaderen, ook in het weekend en ’s avonds.

Ben je het speuren en zoeken zat en zie je door de bomen het bos niet meer? Geef ons je wensen door en wij geven binnen 24 uur een advies op maat!

 

Jacqueline
Jacqueline is mede-eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Zij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in Zuid Frankrijk, in de regio's Languedoc en Corsica. Sinds 2011 is zij woonachtig in de Languedoc en op basis van eigen ervaringen laat ze graag zien wat deze prachtige regio, buiten de vele uren zon, te bieden heeft.

Comment Section

0 reacties op “Wanneer vakantiehuis boeken?

Plaats een reactie


*