Page content

Vakantiehuizen Frankrijk aan zee. Welke badplaats past bij jou?

Vakantiehuizen Frankrijk aan zee. Welke badplaats past bij jou?

Vakantiehuizen Frankrijk aan zee, welke badplaats past bij jouw vakantie? In de Languedoc-Roussillon liggen diverse bekende en minder bekende badplaatsen. Alle badplaatsen hebben mooie zandstranden, maar er zijn ook grote verschillen. Elke badplaats heeft zijn eigen karakter, door de ligging, het type bebouwing, de aangeboden activiteiten en de mogelijkheden die er zijn o.a. door de wind die er waait.

Direct een vakantiehuis aan zee boeken? Ga dan naar al onze vakantiehuizen Frankrijk aan zee 

Vakantiehuizen Frankrijk aan zee, de badplaatsen

Sete

Sete is een oude vissersplaats en is het hele jaar door levendig. Persoonlijk vinden wij dit de leukste badplaats, omdat deze plaats haar eigen karakter niet verloren heeft door het toerisme. Het heeft charme, prachtige stranden en biedt veel activiteiten. Het centrum heeft diverse kanalen, waarlangs je allerlei terrassen en restaurants vindt. In de zomer worden jaarlijks de traditionele watersteekspelen ‘Saint Louis’ opgevoerd.

fete-de-saint-louis

Een groot evenement dat veel toeschouwers trekt. Aan de westkant van Sete, tussen Sete en Marseillan, ligt een lang prachtig zandstrand. Er langs ligt een 12 km lang fietspad en je kunt er gratis de auto parkeren. Dit strand kun je te voet bereiken van het appartement in de wijk la Corniche. Het ligt op de 4e etage en biedt een geweldig uitzicht op zee!

Cap d’Agde en le Grau d’Agde

Cap d’Agde is een mondaine badplaats met veel hoogbouw, een grote plezierhaven en een boulevard met veel restaurants en terrasjes. Veel mensen denken bij Cap d’Agde aan het naturistenstrand, maar dat strand en het bijbehorende dorp is een afgesloten gedeelte. Cap d’Agde biedt veel meer, zoals lange brede zandstranden, duikscholen en veel wandel- en fietspaden langs de kust.

cap-d'agde

Cap d’Agde heeft veel gezellige strandtenten, waar je iets kunt drinken en een hapje kunt eten en vaak kun je er ook strandstoelen en parasols huren. Onze favoriete strandtent in Cap d’Agde is de Mango’s beach bar. Op Ile des loisirs vind je activiteiten voor alle leeftijden, zoals een waterpark, draaimolen, casino, restaurants en discotheken.

Le Grau d’Agde ligt aan de westkant van Cap d’Agde en heeft een klein oud centrum met veel leuke terrassen aan de oever van de rivier de Herault, die hier uitmondt in zee.

Onze vakantiehuizen in Cap d’Agde en le Grau d’Agde

Valras Plage

Valras Plage is een al wat oudere badplaats. Langs de boulevard vind je veel laagbouw, wat een gevoel van ruimte geeft. De stranden zijn hier ook breed, zodat er voor iedereen plek is, ook in het hoogseizoen. Het strand loopt langzaam af in zee en er zijn golfbrekers, vandaar dat hier veel gezinnen met jonge kinderen hun vakantie doorbrengen.

strand valras plage

Er staan diverse speeltoestellen op het strand.

Onze vakantiehuizen in Valras Plage

Le Barcares

Le Barcares is mooi gelegen met aan de oostkant de Middellandse zee en aan de westkant Etang du Leucate. In dit deel van de Middellandse Zeekust heb je veel profijt van de Tramontana, een wind die zeer gewild is bij de ervaren windsurfers. Je hebt er dan ook veel mogelijkheden voor watersporters. Het passagiersschip le Lydia is een herkenningspunt in le Barcares.

Onze vakantiehuizen in le Barcares

Argeles sur Mer

Argeles sur Mer ligt bijna aan de Spaanse grens. Het biedt een mooi breed zandstrand met veel palmbomen langs de boulevard. Vanaf het strand heb je uitzicht op de Pyreneeën. Een dagje Barcelona is vanaf hier prima te doen.

Onze vakantiehuizen in Argeles sur Mer

 

 

Maurice
Maurice is de eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Hij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in de Languedoc en Corsica. Sinds enkele jaren is hij woonachtig in de Languedoc en deelt zijn ervaringen op het gebied van wijnen, goede restaurants en activiteiten. Hij is 2 keer per jaar op Corsica te vinden.

Comment Section

0 reacties op “Vakantiehuizen Frankrijk aan zee. Welke badplaats past bij jou?

Plaats een reactie


*