Vakantiehuis Gard voor comfort, rust en privacy in Zuid Frankrijk.
04 mei 2017 
3 min. leestijd

Vakantiehuis Gard voor comfort, rust en privacy in Zuid Frankrijk.

Vakantiehuis Gard, twee nieuwe huizen uitgelicht in dit mooie gebied in het oosten van de Languedoc in Zuid Frankrijk. Beide huizen liggen in kleine dorpen, waarbij je ver weg bent van het massatoerisme. Beide huizen zijn recent gebouwd en bieden veel comfort. Heerlijk genieten van de rust bij het prive zwembad. Maar ook de Gard heeft veel te bieden voor een heerlijke vakantie. Bekijk deze huizen en ontdek dit mooie gebied!

Vakantiehuis Gard, een huis met alle comfort

Dit vakantiehuis in de Gard heeft 4 slaapkamers en biedt daarmee plek tot wel 8 personen. Het heeft een fraaie open keuken met alle benodigde apparatuur, zoals een vaatwasser. Vanuit de woonkamer kijk je uit over de tuin en het prive zwembad. Je kunt ook heerlijk buiten zitten, aan twee zijden van het huis ligt een terras en ook rondom het zwembad is een terras met diverse ligstoelen. Het huis is helemaal gelijkvloers.

vakantiehuis-gard-moulezan

Vakantiehuis Gard Moulezan

Het terrein is groot en relatief vlak, waardoor het bijvoorbeeld ook geschikt is voor een potje voetbal.

Vakantiehuis Gard, villa met verwarmd prive zwembad

Dit vakantiehuis met verwarmd zwembad heeft 3 slaapkamers, geschikt voor 6 personen. Het huis is comfortabel en met smaak ingericht. De keuken in voorzien van een kookeiland. Vanuit de keuken loop je zo naar het verhoogde terras met een grote tafel en comfortabele stoelen waar je heerlijk kunt zitten en kunt genieten van het uitzicht over de bergen. Er is een prive zwembad dat in het voor- en naseizoen verwarmd kan worden.

vakantiehuis-gard-terras

Vakantiehuis Gard terras

Deze vakantiehuizen bevinden zich in de Gard, een van de vier departementen binnen de Languedoc Roussillon (een regio binnen het huidige grotere Occitanie). De Gard is een gebied met vele mogelijkheden:

Wat te doen in de Gard?

Een toeristische trekpleister in de Gard is het veelvuldig gefotografeerde aquaduct Pont du Gard. Dit mooie romeinse bouwwerk is voor publiek toegankelijk. Maar je kunt ook een kanotocht maken op de rivier de Gardon tot aan de Pont du Gard en het aquaduct vanaf de rivier bekijken.

Een stad die je niet mag missen is het schilderachtige Uzès. Breng een bezoek aan het kasteel van de Hertogen en de kathedraal met de mooie hoge klokkentoren. Maar het is ook een stad om rond te lopen en sfeer te proeven. Veel smalle straatjes en gezellige pleintjes met terrasjes en leuke winkels. Op woensdag en zaterdag is er een gezellige markt op het prachtige plein Place aux Herbes. Een minstens zo bekende stad is Nimes met een rijk verleden. Je vindt er veel monumenten die dateren uit de Romeinse tijd, zoals de arena waar de jaarlijks terugkerende feria’s worden gehouden.

Het nationale park de Cevennen ligt gedeeltelijk in de Gard. Een prachtige natuurgebied waar je mooie wandelingen kunt maken. In de Cevennen vind je ook het bamboepark La Bambouseraie, een goed onderhouden park met diverse soorten bamboe. Je kunt er uren in ronddwalen. In ditzelfde park vind je ook Japanse tuinen.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen