Page content

Vakantiehuis Frankrijk met zwembad, 4 punten waarop je moet letten.

Vakantiehuis Frankrijk met zwembad, 4 punten waarop je moet letten.

Vakantiehuis Frankrijk met zwembad … dat zal iedereen aanspreken als vakantiebestemming. Maar waar moet je zoal op letten bij het boeken van zo’n vakantiehuis met zwembad?

Heerlijk genieten van de rust en de zon vanuit je ligstoel en af en toe een verfrissende duik nemen in ’t zwembad. Naar Zuid Frankrijk ga je natuurlijk voor het mooie weer en met 300 dagen zon per jaar ben je verzekerd van een heerlijke zonvakantie! Maar om te beginnen, eerst enkele tips.

Vakantiehuis Frankrijk met zwembad, waar moet je op letten?

Vakantieperiode

Je kunt ervan uitgaan dat de zwembaden in Zuid Frankrijk geopend zijn van mei tot eind september. Wil je in de meivakantie zwemmen, kies dan voor een huis met een verwarmd zwembad. Vaak worden zwembaden op vakantieparken in het voor- en naseizoen verwarmd.

vakantiehuis-frankrijk-met-prive-zwembad

Beveiliging zwembad

Frankrijk kent strenge regels met betrekking tot de beveiliging van zwembaden. Elk zwembad dient voorzien te zijn van een vorm van beveiliging, zoals een omheining, een alarm of afdekzeil. Informeer vooraf welk type beveiliging een zwembad heeft. Met kleine kinderen adviseren wij een omheining bij het zwembad.

Hygiëneregels

Bij vakantieparken in Zuid Frankrijk kan ’t zijn dat, in verband met hygiëneregels, lange zwembroeken zogenaamde boardshorts niet toestaan zijn in het zwembad. In sommige parken worden ook badmutsen verplicht gesteld. Wil je weten welke hygiëneregels gelden voor de zwembaden bij de vakantieparken in ons bestand? Vraag het ons gerust, wij kunnen je hierover informeren.

Onderhoud zwembad

Laat je bij aankomst in je vakantiehuis informeren wie de verantwoordelijke voor ’t zwembadonderhoud is. In de zomer kan bij hete dagen het zwembadwater binnen een paar uur van helder omslaan naar groen. Je kunt ervan uitgaan dat de verantwoordelijke één of twee keer per week komt voor het onderhoud. Vaak gebeurt dit vroeg in de ochtend, zodat huurders zo min mogelijk hiervan merken.

Een privé zwembad of een gedeeld zwembad

Wil je direct boeken? Kijk dan verder bij onze vakantiehuizen Frankrijk met zwembad.

Vakantiehuizen met een privé zwembad bieden we aan de kust of wat verder in het binnenland van de Languedoc. Als je een huis met zwembad zoekt voor een grote groep, bijvoorbeeld twee gezinnen, dan kan dat ook. We hebben een grote villa voor 12 personen in Agde en een grote villa voor 10 personen in Cessenon sur Orb.

vakantiehuis-frankrijk-met-gedeeld-zwembad

Een andere variant voor een vakantiehuis Frankrijk met zwembad is een huis op een vakantiepark. Op het park zijn vaak veel faciliteiten aanwezig. Naast een gemeenschappelijk zwembad is dit bijvoorbeeld een spa, een restaurant, tennisbanen, speeltuintjes, kinderanimatie en een receptie.

Advies bij keuze vakantiehuis Zuid Frankrijk met zwembad?

Geef je wensen aan ons door door middel van het invullen van een advies op maat aanvraag en nog dezelfde dag ontvang je van ons, geheel vrijblijvend, een voorstel. Bellen of mailen kan natuurlijk ook!

Jacqueline
Jacqueline is mede-eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Zij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in Zuid Frankrijk, in de regio's Languedoc en Corsica. Sinds 2011 is zij woonachtig in de Languedoc en op basis van eigen ervaringen laat ze graag zien wat deze prachtige regio, buiten de vele uren zon, te bieden heeft.

Comment Section

0 reacties op “Vakantiehuis Frankrijk met zwembad, 4 punten waarop je moet letten.

Plaats een reactie


*