Page content

Vakantie Zuid Frankrijk? Niet vergeten + wijntip!

Vakantie Zuid Frankrijk? Niet vergeten + wijntip!

Vakantie Zuid Frankrijk in de planning voor komende zomer of wellicht al de vakantie Zuid Frankrijk geboekt? We geven je graag enkele tips om mee te nemen.

1- Verplicht in auto

Vakantie Zuid Frankrijk 2015 met de auto? Je bent in Frankrijk verplicht een gevarendriehoek en een alcoholtest (zie item 2.) bij je te hebben en een veiligheidsvest te dragen in geval van een ongeluk.

2- Alcoholtest

Alle automobilisten en motorrijders zijn verplicht een alcoholtest (éthylotest’) bij zich te hebben. vakantie-zuid frankrijk-alcohol-tester

3- Betaling tolwegen

Voor de tolwegen (péage) kun je betalen met contant geld of m.b.v. een creditcard. Tegenwoordig kun je met een tolbadge snel door de tolpoorten heen, dit kan een hoop tijd schelen. Een tolbadge kun je aanvragen bij de ANWB.

4- Fietsen mee

Mits je de mogelijkheid hebt overweeg dan fietsen mee te nemen. Praktisch om ’s ochtends even een baguette of verse croissantjes te halen, maar natuurlijk ook om een fietstocht te maken. Vanaf de kust tot circa 30 km landinwaarts is de Languedoc namelijk relatief vlak en zijn er leuke tochten te maken, zoals een tocht langs Canal du Midi.

5- Onze vakantiegids

Vakantie Zuid Frankrijk geboekt? Vergeet niet onze gratis vakantiegids te downloaden met informatie over de omgeving, goede restaurant, leuke activiteiten, dagtrips etcetera. En natuurlijk voor de kortingsbonnen die je achterin de gids vindt.

6- Check kledingvoorschriften zwembaden

badmuts

Kies je voor een vakantiepark in Frankrijk met een gemeenschappelijk zwembad of ben je van plan naar een openbaar zwembad te gaan? Check dan vooraf de kledingvoorschriften. In veel zwembaden is strakke zwemkleding verplicht (dus geen boxershort) en soms ook het dragen van een badmuts. Er zijn overigens veel zwembaden waar je t.p. een zwembroek of badmuts kunt kopen, overigens niet de meest hippe badkleding 🙂

 

7- Telefoonzaken en verzekeringen

Denk aan de oplader van de telefoon en het eventueel afsluiten van een buitenlandbundel. Kijk wat je bij Vodafone al voor €2 /dag kan krijgen.

Controleer je reisverzekering of annuleringsverzekering. Zelfs bij een annulering tijdens je vakantie kun je vaak het huurbedrag van de niet genoten vakantiedagen terugkrijgen.

8- Bedlinnen

Als je een vakantiehuis via ons hebt gehuurd dien je in een aantal gevallen zelf je bedlinnen mee te nemen. Check dit vooraf even.

9- Onbekend in Frankrijk…

De kaasschaaf is een onbekend item in Frankrijk! In Frankrijk wordt kaas vaak als kaasplankje geserveerd, na het hoofdgerecht en voor het dessert. Hollandse kazen als Goudse kaas, Edammer en Leerdammer vind je hier wel in de winkels, maar voor een kaasschaaf moet je echt zelf zorgen. Tenzij je een huis huurt van een Nederlandse eigenaar….

10- Sluiproutes laatste kilometers

Denk aan de plattegrond voor laatste kilometers. In Frankrijk komen veel dezelfde plaatsnamen voor en niet alle huizen hebben een huisnummer. Het is daarom handig te rijden o.b.v. de GPS coordinaten en voor de laatst kilometers onze plattegrond bij de hand te houden.

Het laatste stuk van de route vanaf de snelweg A9 (Languedocienne) naar je vakantiehuis, is niet ver meer. In de zomermaanden staat dit echter vaak vast met verkeer. Irritant na zo lange rit! Wij delen daarom graag de sluiproutes met jullie:

– Vakantie Zuid Frankrijk met bestemming Cap d’Agde en Grau d’Agde:  sluiproute de voor laatste kilometers.

– Vakantie Zuid Frankrijk met bestemming Valras-Plage? Kies dan de route ten westen van Beziers (wegwerkzaamheden aan de oostkant en je weet nooit wanneer deze klaar is… route voor Valras Plage

Vakantie Zuid Frankrijk? Mee terug naar Nederland

In Zuid Frankrijk vind je kwalitatief goede wijnen en goed geprijsd! Per persoon mag je 90 liter wijn meenemen naar Nederland. De zgn. bag-in-box of cubi is handig om mee te nemen, bib-roquebrun

Update: met dank aan Dhr. Hazelhoff

11-Uitzetten service waarschuwingen flitsers op TomTom

In Frankrijk is tijdens de autorit het ontvangen van waarschuwingen over de plek van flitsers (vast of mobiel) verboden. Is de ‘service TomTom Flitsers’ op je navigatiesysteem geïnstalleerd en blijf je hiervan gebruikmaken, dan riskeer je een bekeuring tot maximaal €1500.

Tip: Lees hier hoe je op de peage een bekeuring kan voorkomen.

Update: 20/03/2015

Maurice
Maurice is de eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Hij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in de Languedoc en Corsica. Sinds enkele jaren is hij woonachtig in de Languedoc en deelt zijn ervaringen op het gebied van wijnen, goede restaurants en activiteiten. Hij is 2 keer per jaar op Corsica te vinden.

Comment Section

0 reacties op “Vakantie Zuid Frankrijk? Niet vergeten + wijntip!

Plaats een reactie


*