Page content

Tour de France 2016: Volg het live in de Languedoc!

Tour de France 2016: Volg het live in de Languedoc!

Tour de France 2016 gaat in de 11e etappe van Carcassonne naar Montpellier, dwars door het departement de Hérault in de regio Languedoc. Deze etappe wordt gereden op woensdag 13 juli, net voor de grote feestdag quatorze juillet.

Tour de France 2016: De 11e etappe op 13 juli 2016

Dit jaar worden in deze etappe o.a. ook de dorpen Saint Chinian, Cessenon sur Orb en Murviel les Béziers aangedaan. Het mooiste is natuurlijk om bij de start of de finish van deze etappe aanwezig te zijn. Maar als je met het hele gezin gaat, is het misschien nog wel net zo leuk om vanuit één van de kleinere dorpen langs de route dit evenement mee te maken.

reclamekaravaan-tour-de-france

Het is er minder hectisch en het speelt zich af in een gemoedelijke sfeer. De Fransen gaan vaak naar ’t lokale dorpscafé om de Tour de France zowel via de tv als live te volgen.

Zelf hebben we in 2013 de Tour de France live meegemaakt vanuit het dorp Hérépian. Hartstikke gezellig en zeker de moeite waard om een keer mee te maken! Voordat de renners voorbij komen komt eerst de reclamekaravaan voorbij, bestaande uit allerlei originele reclamewagens die allerlei felbegeerde spullen uitdelen, zoals petjes, t-shirts en drankjes. Voor de kinderen wordt er snoepgoed uitgedeeld.

tour-de-france-reclamekaravaan

En na deze reclame-stoet duurt het nooit lang voordat de peloton komt. De wielrenners kondigen zich aan door een helikopter die er boven hangt. Het daadwerkelijk passeren van de renners gaat in een razend tempo!

Zelf de Tour de France 2016 live meemaken?

Wil je zelf ook de Tour de France 2016 bijwonen tijdens de etappe van Carcassonne naar Montpellier? Hieronder vind je er dorp of stad te verwachte doorkomsttijd.

Tijdsschema etappe Carcassonne – Montpellier van de Tour de France in 2016

Ook hebben wij in de week van 13 juli nog enkele vakantiehuizen beschikbaar, waar vandaan je niet ver hoeft te reizen om dit evenement live mee te maken.

 

Maurice
Maurice is de eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Hij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in de Languedoc en Corsica. Sinds enkele jaren is hij woonachtig in de Languedoc en deelt zijn ervaringen op het gebied van wijnen, goede restaurants en activiteiten. Hij is 2 keer per jaar op Corsica te vinden.

Comment Section

2 reacties op “Tour de France 2016: Volg het live in de Languedoc!


Door Fiona de vroomn op 15 mei 2016

Hoi, in de week van 13 juli verblijven wij in portiragnes plage.
Ik ben zelf sinds kort fanatiek op de racefiets en zou het leuk vinden om de Tour te zien tijdens de vakantie. Ik ontvang graag de info! (Mocht je overigens fietstips/routes hebben in de omgeving, heel graag!)
Bedankt!
Gr fiona


Door Maurice op 17 mei 2016

Hoi Fiona, in ons blog activiteiten Languedoc staat een van bekendste fietsroutes van de Hérault, ‘le petit Tour de France’ (voor een sportieve fietser). Binnenkort gaan we hier routes aan toevoegen.
Het Tourschema van de etape van Carcassonne naar Montpellier met verwachte doorkomsttijden hebben we je inmiddels gemaild.

Plaats een reactie


*