Page content

Tips voor Corsica: 5 kostenbesparende suggesties

Tips voor Corsica: 5 kostenbesparende suggesties

Corsica staat bekend als een eiland dat niet goedkoop is. Hieronder enkele tips voor Corsica om de kosten binnen de perken te houden.

1.Tips voor Corsica; Vliegtuig of ferry

Indien je met 2 personen op vakantie naar Corsica wilt, kun je overwegen te vliegen vanaf Bonn (German Wings) of vanaf Brussel (Jetair). Als je met meerdere personen gaat is het goedkoper om met de ferry te gaan. Als je buiten het hoogseizoen de ferry neemt kun je vaak een cabine bij de receptie op de boot huren (dit is goedkoper dan direct online).

2. Autohuur op Corsica

Een auto is noodzakelijk op het eiland. Je kan op elk vliegveld op Corsica een auto huren. Vaak is het vakantiepark op Corsica waar je verblijft bereid je op te halen van het vliegveld en je af te zetten bij een supermarkt waar een auto gehuurd kan worden. Dit is vaak veel goedkoper. Indien je toch een auto huurt op het vliegveld, vergeet dan niet je credit card mee te nemen.

3. Zuiden duurder dan Noorden Corsica

Het huren van een vakantiehuis op Corsica is in ’t zuiden duurder dan in het midden of noorden. In ’t zuiden liggen de mooiere stranden (nabij Porto Vecchio en Bonifacio). Maar deze mooie stranden zijn ook prima te bereiken vanaf ’t midden of noorden van het eiland. Dit geldt buiten de periode augustus tot begin september. Hiermee kan je veel geld besparen aan huurkosten.

4. Restaurants met goede prijs/kwaliteit verhouding

In een overzicht met tips voor Corsica mag een suggestie op het gebied van restaurants niet ontbreken. Wie op vakantie gaat, gaat tenslotte dikwijls uit eten met het gezin. Wij hebben een lijst samengesteld van leuke restaurants met een prima prijs/kwaliteit verhouding in de omgeving van Bastia. Profiteer hiervan.

5. Tips voor Corsica; Tanken voor je de boot opgaat.

De brandstof op Corsica is vaak 10 cent/liter duurder dan op het vaste land van Frankrijk. Probeer een gedeelte van het eiland te kiezen om op vakantie te gaan. Corsica in 2 weken zien is vrijwel onmogelijk, omdat er geen snelwegen zijn. En geloof me, het is geen straf om twee keer naar Corsica te gaan! Indien je een huurauto hebt, tank hem dan af voordat je deze inlevert. Brandstofprijzen gaan fors omhoog als bij de eindcontrole van je huurauto de tank niet vol is.

Heb je zelf nog tips voor Corsica dat je met ons wilt delen, laat het ons dan weten!

Jacqueline
Jacqueline is mede-eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Zij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in Zuid Frankrijk, in de regio's Languedoc en Corsica. Sinds 2011 is zij woonachtig in de Languedoc en op basis van eigen ervaringen laat ze graag zien wat deze prachtige regio, buiten de vele uren zon, te bieden heeft.

Comment Section

3 reacties op “Tips voor Corsica: 5 kostenbesparende suggesties


Door Hendrik op 9 maart 2016

Handige tips, je moet idd gewoon zorgen dat je benzinetank goed vol zit want dan hoef je daar niet te tanken.


Door Maurice op 9 maart 2016

Binnenkort meer tips over de ferry naar Corsica 🙂


Door Maurice op 9 maart 2016

Inderdaad. We tanken altijd in Toulon voordat we de boot opgaan.

Plaats een reactie


*