Page content

Stranden Frankrijk, welke zijn de mooiste in de Languedoc?

Stranden Frankrijk, welke zijn de mooiste in de Languedoc?

Stranden Frankrijk, welke zijn de moeite waard om naar toe te gaan aan de Middellandse Zee in de regio Languedoc-Roussillon? Voor een vakantie in Zuid Frankrijk aan zee moet je zeker even kijken naar de mogelijkheden in deze regio. Over ’t algemeen zijn de stranden in de Languedoc populair, omdat het brede zandstranden zijn, die in het hoogseizoen dagelijks worden schoongemaakt. De Languedoc-Roussillon heeft meer dan 40 stranden met een zogenaamde blauwe vlag, een internationale milieu-onderscheiding uitgereikt voor stranden die schoon en veilig zijn.

Hieronder vind je onze top 4 van stranden Frankrijk in de regio Languedoc, alle met hun eigen karakter en mogelijkheden!!

1. Stranden Frankrijk: Cap d’Agde

Cap d’Agde telt 11 stranden. De stranden zijn voorzien van toezichtsposten, sanitaire voorzieningen en worden dagelijks gereinigd.

Richelieu is een aantrekkelijk strand, het is uitgestrekt en breed. Langs het strand liggen duinen en vervolgens een fiets-/wandelstrook. Op het strand staan in het hoogseizoen diverse gezellige strandtenten, waar lekker gegeten kan worden. Probeer bijvoorbeeld verse vis of oesters uit Etang du Thau met een rosé uit de regio! Je kunt bij de meeste strandtenten strandstoelen en parasols huren.

Het strand van Rochelogue sluit direct aan op het het strand van Richelieu. Ook hier geldt dat er langs het strand een fiets-/wandelstrook ligt. Daarnaast heb je vanaf het strand direct toegang tot de Mail de Rochelogue; een straat met winkels, restaurants en terrasjes.

Aan de andere kant van Cap d’Agde ligt Plage de la Roquille. Een kleiner strand, maar zeker niet minder mooi. Bij Mango’s Beach Bar kun je lekkere tapas eten of een drankje drinken. Voor watersportliefhebbers zijn er waterfietsen en sub-boards te huur. Een toer op de flyfish, dubbele banaan of flyboard is voor degenen die actie meer willen!

 • Beste tijd om te bezoeken:  mei tot eind september
 • Gezellige strandtenten, waar je ook ligstoelen en parasols kunt huren
 • Naturistenstrand is niet vrij toegankelijk
 • Veel fiets- en wandelpaden langs de kust

Prachtige stranden bij een leuke en bruisende badplaats.

strand Cap d'Agde

Zoek een vakantiehuis in Cap d’Agde

2. Strand Valras Plage

Valras Plage heeft een 4 km. lang zandstrand dat in het hoogseizoen dagelijks wordt gereinigd. Het strand is voorzien van 4 EHBO posten. Het strand ligt direct aan de boulevard, waar je gezellige terrasjes en restaurants vindt. Voor kinderen zijn er speeltoestellen op het strand. Aan de boulevard staan douches. Een klein pendeltreintje verbindt het het oostelijke en westelijke strand met elkaar van half juni tot half september. De zee is bij Valras Plage relatief rustig, het strand loopt langzaam af in zee en er zijn golfbrekers. Daarom een zeer geschikte locatie voor een strandvakantie in Zuid Frankrijk voor gezinnen met jonge kinderen.

 • Beste tijd om te bezoeken:  mei tot eind september
 • Geleidelijk aflopende stranden, daarom populair bij gezinnen met jonge kinderen
 • Relatief rustige zee
 • Super breed zandstrand, waardoor er altijd voldoende plek is
 • Leuke speeltoestellen op het strand

Ideaal strand voor een strandvakantie met kleine kinderen

strand valras plage

Zoek een vakantiehuis in Valras Plage

3. Stranden Frankrijk: Leucate & Le Barcares

Leucate en le Barcares liggen meer richting de Spaanse grens. De zee is in dit deel van de Languedoc ruiger en hier waait de Tramontana weer. Dit trekt ook een heel ander publiek.

Aan de kust zijn veel activiteiten mogelijk, zoals wind- en kitesurfen, zeilen, duiken, waterfietsen etc. Tot 300 m. van het strand is er een veiligheidszone, afgebakend met boeien. Dit gedeelte is gereserveerd voor zwemmers. Le Barcares heeft een breed zandstrand.

Argeles sur Mer heeft een 7 km lang zandstrand, dat zich uitstrekt vanaf het natuurreservaat mas Larrieu tot aan Racou, een rotskust en pijnboombos. Op het strand van Argeles sur Mer zijn 6 eerstehulpposten aanwezig, die de activiteiten op het strand goed in de gaten houden. Er zijn veel mogelijkheden voor wateractiviteiten.

 • Beste tijd om te bezoeken:  mei tot eind september
 • Tramontana wind en daarom populair bij (kite)surfers
 • Voor vis & coquillage liefhebbers : La cabane des Tontons
 • Lekker eten bij ‘La Langouste qui chante’ aan de boulevard in le Barcares

Populair bij watersporters

strand le Barcares

Zoek een vakantiehuis in Barcares

4. Stranden Frankrijk: Sete

Tussen Sete en Marseillan-Plage is gedurende vijf jaar de strandwal volledig op de schop gegaan. Het is een zandtong van 12 kilometer lang dat ligt tussen Etang du Thau en de Middellandse Zee. Het project is inmiddels afgerond en het is nu een prachtig zandstrand met een duinenrij. Er zijn gratis parkeerterreinen en er zijn 35 loopbruggen tot aan zee aangelegd. Aan de kant van Sete is een nieuwe boulevard gerealiseerd. Een heerlijk strand voor een vakantie in Zuid Frankrijk!

 • Beste tijd om te bezoeken:  mei tot eind september
 • Brede geleidelijk aflopende stranden
 • Fietspad loopt langs zandstrand tussen Sete en Marseillan-Plage
 • Veel parkeerplaatsen langs ditzelfde strand

Prachtige stranden bij prachtige stad

 

strand sete

Zoek een Vakantiehuis in Sete en/of  Vakantiehuis in Frontignan

Wil je aan één van de stranden Frankrijk in de Languedoc je vakantie doorbrengen? Leenders Vakantiehuizen heeft diverse mogelijkheden voor een vakantiehuis aan of op loopafstand van zee.

Maurice
Maurice is de eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Hij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in de Languedoc en Corsica. Sinds enkele jaren is hij woonachtig in de Languedoc en deelt zijn ervaringen op het gebied van wijnen, goede restaurants en activiteiten. Hij is 2 keer per jaar op Corsica te vinden.

Comment Section

0 reacties op “Stranden Frankrijk, welke zijn de mooiste in de Languedoc?

Plaats een reactie


*