Page content

Snorkelen Corsica. Leuke activiteit tijdens je vakantie.

Snorkelen Corsica. Leuke activiteit tijdens je vakantie.

Snorkelen Corsica? Als je op vakantie gaat naar Corsica, vergeet dan niet je snorkel en duikbril mee te nemen. In de maand juli zijn we op residence Pinea Mare, aan de Costa Verde, geweest. De residence ligt direct aan zee. Het strand loopt langzaam af in zee, de zee was rustig zonder hoge golven. Het water was helder en niet koud (ca. 23 graden). Door deze omstandigheden zie je ook kleine kinderen al met een duikbril het water in gaan. Vanaf het strand zijn we met snorkel, duikbril en een onderwatercamera de zee ingegaan. We waren verbaasd wat je op slechts een paar meter van het strand aan onderwaterleven kunt zien. We zijn geen kenners, weet iemand welke soort vis dit is? Dorade? Wellicht de volgende keer een harpoen mee voor een lekker visje van de barbecue.

Snorkelen Corsica, de oostkust

We hebben een aantal interessante snorkelplekken aan de oostkust op een rijtje gezet, die direct vanaf het strand bereikbaar zijn:

snorkelen corsica

voor de kust van Pinea Mare

1- Vardiola Plage, op circa 800 meter van residence Marina di A Testa. Vergeet hierbij niet ook waterschoenen mee te nemen, want op de bodem liggen veel ruwe scherpe stenen.

2- De baai van Rondinara. Niet alleen mooi om te snorkelen, maar ook een van de mooiste stranden van Corsica.

3-  St Florent. Met name de westkant van de baai. Vanaf Saint Florent kan je ook met de boot naar Plage Saleccia. Hier hebben we nog niet gesnorkeld, gaan we zeker een keer proberen.

4- Cannella onder Solenzara. Een baai met aan de noordkant rotspartijen, waar je zeker goed kunt snorkelen. De auto kan geparkeerd worden direct naast het restaurant aan het strand.

Voor de mensen die willen duiken zijn er uiteraard ook duikscholen op Corsica. Een van meest populaire plekken is Ile Lavezzi (via de boot vanaf Bonifacio bereikbaar)

Maurice
Maurice is de eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Hij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in de Languedoc en Corsica. Sinds enkele jaren is hij woonachtig in de Languedoc en deelt zijn ervaringen op het gebied van wijnen, goede restaurants en activiteiten. Hij is 2 keer per jaar op Corsica te vinden.

Comment Section

0 reacties op “Snorkelen Corsica. Leuke activiteit tijdens je vakantie.

Plaats een reactie


*