Page content

Restaurants Bastia e.o., onze top 5.

Restaurants Bastia e.o., onze top 5.

Op zoek naar goede restaurants Bastia e.o. op Corsica? Daarvoor kun je natuurlijk zoeken op internet, maar je kunt het ook goed aan de locale bevolking vragen. De Fransen gaan namelijk regelmatig uit eten. Voor ’t laatste hebben wij gekozen. Eigenaar Charles van residence Pinea Mare eet elke dag in een restaurant tussen Bastia en Moriani aan de Costa Verde. Dit zijn vaak betaalbare restaurants met een prima prijs/kwaliteit verhouding, die je niet altijd op internet terug kunt vinden. Hieronder vind je onze top 5 restaurants Bastia en omgeving die we samen met hem hebben opgesteld:

1.  Chez Cesar a Marina

Frans/Italiaanse keuken. Basic restaurant direct aan het strand. Het restaurant wordt gerund door de locale bevolking. Specialiteiten zijn pizza uit eigen pizza-oven en tiramisu. Het restaurant wordt altijd goed bezocht door de werklui uit de directe omgeving. Budget €15 – €30 voor een menu incl. wijn.
Vanaf Pinea Mare richting Moriani Plage. Ca. 6 km na Moriani Plage direct na de Renault garage direct links afslaan richting zee (staat slechts aangegeven met een oude surfplank).

2. A Rusta in Folleli

Frans/Italiaanse keuken. Vanuit Moriani Plage bij het postkantoor in Folelli rechtsaf slaan. Rij door tot aan zee. Het restaurant is basic qua ambiance maar je kijkt uit over zee en je krijgt veel waar voor je geld. Tip: ‘Plat du jour’ is bijna altijd een goede keuze.

3. Lido in Moriani-Plage

Het restaurant ligt in het centrum van Moriani Plage. Een goede ligging met het terras aan het strand met uitzicht over zee. In het voor- en naseizoen is de kwaliteit van het eten beter dan in het hoogseizoen. In het hoogseizoen is het minder relaxed door de drukte op de boulevard.

4. Le San Carlu in Cervione

Wij hebben hier zelf nog niet gegeten, maar wordt ons door verschillende locale mensen aangeraden. Een goed restaurant, staat ook goed aangeschreven op tripadvisor. Wij gaan er zeker een keer eten.

5. Restaurant chez Walter in Lucciana

Dit is een restaurant in het hogere segment. Staat goed aangeschreven, met veel trouwe klanten en een goede sfeer. Budget:  €40 tot €60 per couvert. Keuken: traditioneel. Specialiteit: visgerechten.

Update: 14 april 2015

6. Restaurants Bastia: A Scudella in Bastia

Goede restaurants Bastia? A Scudella in Bastia wordt gerund door een familie, oma kookt de gerechten en de zoon serveert het uit. De traditionele Corsicaanse keuken. Gevestigd in een klein steegje in het oude deel van Bastia dichtbij de haven. Zeer goede kwaliteit voor de prijs die je betaalt.

Voor een lekker dessert na je bezoek aan een van de restaurant Bastia wordt Le Flibustier in de haven van Campoloro geadviseerd. Echt goed Italiaans ijs op een terras met uitzicht op de plezierhaven van Campoloro.

 

 

Maurice
Maurice is de eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Hij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in de Languedoc en Corsica. Sinds enkele jaren is hij woonachtig in de Languedoc en deelt zijn ervaringen op het gebied van wijnen, goede restaurants en activiteiten. Hij is 2 keer per jaar op Corsica te vinden.

Comment Section

0 reacties op “Restaurants Bastia e.o., onze top 5.

Plaats een reactie


*