Page content

Reizen naar Zuid Frankrijk, met de auto of het vliegtuig?

Reizen naar Zuid Frankrijk, met de auto of het vliegtuig?

Reizen naar Zuid Frankrijk. Ga je met de auto of het vliegtuig? Weeze (Dusseldorf) – Béziers is een populaire vliegroute onder vakantiegangers en ook Eindhoven – Carcassonne is een goede verbinding. Binnen 1,5 uur  ben je al in Zuid Frankrijk! Met Ryanair kun je buiten het hoogseizoen al voor €19 enkele reis naar Béziers vliegen. Met de auto ben je toch als snel 11 of 12 uur onderweg om op dezelfde plek te komen. Maar is het nu aantrekkelijker om te vliegen of met de auto te reizen naar Zuid-Frankrijk? Ik heb alles op een rijtje gezet.

Een rekenvoorbeeld van een retourreis voor 2 volwassenen in de meivakantie. Traject Weeze – Béziers

vliegtuig auto
 • 2 volw. in de meivakantie 2015
 • periode: 1-8 mei
 • Ryanair: €300 retour (inclusief 2 koffers) *
 • Kosten parkeren vliegveld Weeze €45
 • Autohuur: €169/week (Renault Twingo)

 

 • Totaal: €514**
 • Reistijd: ong. 1 uur en 40 min.
 • 2 volw. in de meivakantie 2015
 • periode: 1-8 mei
 • auto (brandstof): €250
 • eventueel hotelovernachtingen: €200
 • Péage: €210

 

 • Totaal: €660
 • Reistijd: ca. 12 uur rijden, zonder file (enkele reis).

* De vliegticket van €300 (prijzen Ryanair 2015) is inclusief 2 koffers. Indien je met alleen handbagage vliegt scheelt dit €60.
** Er zullen natuurlijk ook kosten verbonden zijn aan de heen- en terugreis naar en van vliegveld Weeze.

Ik heb als uitgangspunt  2 volwassenen in de voorjaarsvakantie genomen, omdat ik hier dacht het grootste verschil tussen de twee te kunnen aantonen. Natuurlijk wordt de auto qua kosten aantrekkelijker als je met meerdere personen in 1 auto reist. In het hoogseizoen zijn de vliegtickets van de prijsvechters duurder dan in het voor- en naseizoen. Onze ervaring is dat de ticketprijs ongeveer 6 weken voor vertrek het gunstigst is. Tevens dient opgemerkt te worden dat Ryanair aan IP tracking doet. Hetgeen betekent dat als je met een dezelfde computer verschillende keren de website van Ryanair bezoekt, de website je IP adres van de computer onthoudt en de ticketprijs automatisch wordt verhoogd. Wel iets om rekening mee te houden.

met vliegtuig naar zuid frankrijk

Reizen naar Zuid Frankrijk: met het vliegtuig

Toen ik dit artikel begon te schrijven dacht ik dat vliegen veel goedkoper zou zijn. Echter bij de €514 dienen ook nog de reiskosten van en naar vliegveld Weeze te worden meegenomen. Het grote voordeel van vliegen is dat de reistijd vele malen korter is dan met de auto. Je komt uitgeruster aan op je vakantiebestemming. Eenmaal aangekomen op vliegveld Beziers sta je binnen een half uur met de sleutel van de huurauto is je hand, dat verloopt over het algemeen snel. Vanaf het vliegveld is het ong. 30 min. rijden naar Valras Plage en 15 min. naar Grau d’Agde en Cap d’Agde.

 

Autovakantie Frankrijkmet de auto naar zuid frankrijk

De reistijd met de auto is dan wel veel langer, maar het voordeel is dat je je eigen tijd kunt bepalen. Als je besluit om de reis in 2 dagen te doen, dan kun je ook nog stoppen in een ander deel van Frankrijk. Hier vind je een lijst met hotels voor onderweg die niet te ver van de snelweg liggen. Met de auto kun je natuurlijk de ca €200 hotelkosten besparen als je de afstand in 1 dag wilt afleggen. De grote knelpunten onderweg zijn meestal Parijs en Lyon. Het is lastig te voorspellen of je snel door deze steden kunt rijden. ’s Nachts rijden is een mogelijkheid en daarnaast adviseren wij in het hoogseizoen niet op zaterdag te reizen.

Reizen naar Zuid Frankrijk op vrijdag

In de voorjaarsvakantie ontlopen qua kosten de twee reismogelijkheden elkaar niet veel en is het aantrekkelijk om voor het vliegtuig te kiezen. Vliegmaatschappij Ryanair heeft het vluchtschema van 2015 bekend gemaakt. Zo kun je op vrijdag vanaf Dusselfdorf-Weeze naar Beziers vliegen. De aankomstdag veel van onze vakantiehuizen is ook de vrijdag. Hiervoor hebben we gekozen om de filedruk op de zwarte zaterdagen te mijden.

Bon voyage!!

Maurice
Maurice is de eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Hij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in de Languedoc en Corsica. Sinds enkele jaren is hij woonachtig in de Languedoc en deelt zijn ervaringen op het gebied van wijnen, goede restaurants en activiteiten. Hij is 2 keer per jaar op Corsica te vinden.

Comment Section

0 reacties op “Reizen naar Zuid Frankrijk, met de auto of het vliegtuig?

Plaats een reactie


*