Weer Zuid Frankrijk. Wat kun je verwachten?

Weer Zuid Frankrijk. Wat kun je verwachten?

Weer Zuid Frankrijk. Wat kun je verwachten? Uiteraard wil je dit weten als je op vakantie gaat naar Zuid Frankrijk. Het zuiden van Frankrijk heeft een mediterraan klimaat, hetgeen zich kenmerkt door warme zomers en milde winters.

Weer Zuid Frankrijk: Languedoc-Roussillon

Qua weer Zuid Frankrijk is er verschil tussen de kust enerzijds en het heuvelland ten noorden van St. Pons en Clermont-l'Herault anderzijds. In het heuvelland regent het wat meer en er is vaker een onweersbui. In de bergen loopt de periode met mooi weer van eind mei tot half september. Ook in de zomer koelt het op 700 m. hoogte 's avonds af, daar kun je dus wel een trui gebruiken.

 

weer-languedoc

Aan de kust en het in gebied tot St. Pons en Clermont-l'Herault is het klimaat het hele jaar door zacht. Januari, februari en maart zijn de koudste maanden, toch kan het voorkomen dat zelfs in de wintermaanden de temperatuur zover oploopt, dat je buiten in de zon kunt zitten. In het voorjaar is er kans op regen, echter nooit lang achter elkaar.

In het vroege voorjaar is ook de kans op mistral wat groter. Deze harde wind duurt drie dagen en maakt de mensen prikkelbaar. Van het hele Middellandse Zeegebied waait het in de streek tussen Montpellier en Narbonne het minste. Dan is er nog de "Tramontane" deze waait uit westelijke richting, maar minder hard dan de mistral. Het voordeel is dat de Tramontane de regenwolken verdrijft en zonnig weer met zich meebrengt. Kortom, door het type weer in Zuid Frankrijk is ook buiten het hoogseizoen is deze streek heel geschikt voor een vakantie. Qua kleding gaat het er informeel aan toe in de badplaatsen. Toch wordt in restaurants en correcte kleding op prijs gesteld.

klimaat zuid frankrijk

Bekijk hier ons aanbod van vakantiehuizen aan de kust èn in het achterland van de Languedoc.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down