Reismogelijkheden vakantie Zuid Frankrijk

Op vakantie naar Zuid Frankrijk? Je hebt keuze uit diverse reismogelijkheden. Een autovakantie naar Zuid Frankrijk met evt. een overnachting onderweg. Of vliegen naar Zuid Frankrijk, je kunt vanuit Nederland al in 1,5 uur in Zuid Frankrijk zijn!

Reismogelijkheden vakantie Zuid Frankrijk: met de auto

Kies je voor een autovakantie naar Zuid Frankrijk, dan kun je gemakshalve uitgaan van een afstand van 1250 km (Utrecht - Cap d'Agde). Je kunt het in 1 dag rijden, maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om er 2 of meer dagen over te rijden. De wisseldag is voor veel van onze vakantiehuizen de vrijdag, vooral in het hoogseizoen is dat prettig, want zo ontloop je de files op zaterdag. In het voor- en naseizoen is de wisseldag flexibel. De meest gebruikelijke routes voor een autovakantie naar Zuid Frankrijk zijn de Autoroute du Soleil (A6/A7) in het oosten van Frankrijk en de autoroute via Parijs en Clermont-Ferrand (A10/A20/A75). Wil je de rit in 2 (of meer) dagen maken, dan zijn er genoeg mogelijkheden om ergens onderweg te overnachten.

Reismogelijkheden vakantie Zuid Frankrijk: met het vliegtuig

Wist je dat je al in 1,5 uur vanuit Nederland naar Zuid Frankrijk kunt vliegen? Er zijn verschillende mogelijkheden om te vliegen naar Zuid Frankrijk. Onderstaande vliegvelden in de Languedoc-Roussillon zijn klein en erg overzichtelijk. Op het vliegveld kunt u een auto huren.

 VliegveldenVakantieadres Rit vanaf vliegveld

Beziers/Cap d'Agde

(vanaf Weeze Dusseldorf)

Ryanair


Cap d'Agde


Grau d'Agde

Valras Plage

Vias Plage

ca. 20 min.

ca. 20 min.

ca. 20 min.

ca. 10 min.

Carcassonne

(vanaf Eindhoven en Charleroi)

Ryanair
les Cammazes

ca. 40 min.

Montpellier

(vanaf Rotterdam)

Transavia

Castries

Fabregues

Juvignac

Sete

ca. 20 min.

ca. 25 min.

ca. 25 min.

ca. 35 min.

Perpignan

(vanaf Amsterdam, v.a.29/06/13)

CityJet

Argeles sur Mer

Le Barcares

Canet Plage

Latour Bas Elne

ca. 30 min.

ca. 20 min.

ca. 20 min.

ca. 30 min.

Reismogelijkheden vakantie Zuid Frankrijk: met de trein

Dagelijks rijdt de TGV naar Zuid Frankrijk en stopt in de steden Montpellier, Sete, Agde, Beziers en Perpignan. Het is niet de goedkoopste manier van reizen, maar het is wel comfortabel. Wil je meer weten over de mogelijkheden met de TGV, neem dan gerust contact met ons op.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down