Page content

Valras Plage, gezellige badplaats aan de Middellandse Zee

Valras Plage, gezellige badplaats aan de Middellandse Zee

Valras Plage is een gezellige badplaats in de regio Languedoc, aan de Middellandse Zee in Zuid Frankrijk. Aan de oostzijde wordt het centrum begrensd door rivier de Orb en de jachthaven, waarna een aaneenschakeling volgt van zonnige terrassen, eethuisjes en winkels langs het kilometers lange strand. Aan zee ligt ook het ‘Theatre de la Mer’, het openluchttheater waar je in de zomer ’s avonds naar optredens van Franse artiesten kunt luisteren.

Strandvakantie Valras Plage

Het weer in Zuid Frankrijk is heerlijk, het heeft een Middellandse Zee klimaat met 300 dagen zon per jaar! Valras Plage is daarom zeer geschikt voor een strandvakantie. Het strand loopt geleidelijk af in zee, prettig om te zwemmen en kleine kinderen kunnen er veilig spelen. De stranden zijn breed en strekken zich over 6 kilometer uit, zodat er voor iedereen volop ruimte is, zelfs in het hoogseizoen. Bij helder weer zijn vanaf het strand de bergkammen van de Pyreneeën te zien. Dit gevoel van ruimte wordt nog extra versterkt door de laagbouw aan de Boulevard: hier staan voornamelijk herenhuizen en enkele hotels.

Valras-plage-strandtent

Strandtent Valras Plage

Voor kinderen zijn er leuke speeltoestellen op het strand. Voor de watersportliefhebbers zijn er diverse mogelijkheden als flyfish, kajakken op zee, duiken, wakeboard etc. Voor een lekker hapje of koel drankje heb je keuze uit diverse strandtenten, waar ook strandstoelen en parasols gehuurd kunnen worden.

Onze vakantiehuizen in Valras Plage

De fam. Moerdijk schreef:

Valras Plage is een fantastisch bruisend dorp. Voor een lekkere (strand)vakantie een echte aanrader. Veel culturele uitstapjes zijn makkelijk te bereizen. Valras is een dorpje waar het altijd feest is voor het hele gezin. Leuke wijncaves in de buurt.

Valras Plage en omgeving

In het centrum van Valras Plage zijn veel restaurants en gezellige terrasjes. Als je de winkelstraat ingaat zie je al snel een overdekte vismarkt, waar iedereen fanatiek zijn koopwaar aanprijst. Je kunt hier wel goede verse vis en oesters vinden! Op maandag- en vrijdagochtend is er een grote markt tussen het centrum en het strand. Naast kleding, sieraden en tassen kun je hier goed terecht voor groente, fruit, kaas en lekkere olijven. Ga vroeg in de ochtend, dan is het nog relatief rustig en niet zo warm.

overdekte-markt-valras-plage

Overdekte markt Valras Plage

In de omgeving van deze badplaats zijn mooie en interessante uitstapjes te maken: de stad Béziers en de opgravingen van het Oppidum d’Ensérune liggen op een kleine 10 km afstand. De in het heuvelachtige achterland van de Languedoc gelegen plaatsen Roquebrun of St. Pons liggen op een uur afstand. Een boottocht op het Canal du Midi of een wandeling in de bergen geeft je een onvergetelijke indruk van dit prachtige gebied. Mooie steden zoals Narbonne en Montpellier liggen op respectievelijk 30 km en 60 km afstand en zijn een bezoek meer dan waard. De grotten van de Clamouse zijn een toeristische trekpleister.

De omgeving van Valras Plage is ideaal om te fietsen: het landschap is vrij vlak het is er niet druk zodra u van de doorgaande wegen afgaat. Voor de sportieve fietstochten kunt u in het achterland van de Languedoc een route kiezen over de heuvels bij Roquebrun of een ‘Col’ nemen boven Olargues. Er zijn meerdere golfterreinen in de buurt van Valras Plage: in Cap d’Agde, Béziers en in de Lamalou les Bains. In het dorpje Vendres, dat tegen Valras Plage ligt zijn enkele tennisbanen. Kortom, tijdens een strandvakantie zijn er ook volop mogelijkheden om je favoriete sport te beoefenen.

zeilschool-valras-plage

Zeilschool Valras Plage

Vakantiehuizen Valras Plage le Clos du Languedoc

Van onze vakantiehuizen in Valras Plage liggen enkele vakantiehuizen verspreid in de wijk ‘le Clos du Languedoc’ aan de westzijde van Valras Plage. De vakantiehuizen zijn geschakeld en hebben een ommuurde tuin. De wijk is ruim opgezet met pleintjes, een jeu de boules veld en ruim voldoende parkeergelegenheid. De auto’s kunnen bij ieder vakantiehuis binnen de poort geparkeerd worden. Er is geen doorgaand verkeer en op loopafstand zijn er winkels en twee keer in de week is er een gezellige markt. Er wonen voornamelijk Fransen en de sfeer is gemoedelijk en ontspannen. De afstand naar het brede zandstrand is maximaal 400 m.

Comment Section

0 reacties op “Valras Plage, gezellige badplaats aan de Middellandse Zee

Plaats een reactie


*