Sete

Sete is een gezellige vissersplaats met een karakteristieke haven. Sete is op grote afstand te herkennen aan de heuvel 'Mont Saint Clair'. Aan de zuidzijde ligt de Middellandse Zee, aan de noordkant het binnenmeer het 'Étang de Thau' en door een landtong is de heuvel verbonden met het vasteland. De top van de Mont Saint Clair, waar ook het zeemanskerkhof ligt, biedt bij helder weer een prachtig uitzicht tot de Pyreneeën in het westen en de Cevennen in het noorden van de Languedoc.

sete

Sete is het Venetië van de Languedoc

Het centrum van Sete is eeuwenoud en wordt doorsneden door kanalen, waarlangs winkels, restaurants en vele gezellige terrassen liggen. Aan die kanalen dankt Sete de naam 'Venetië van de Languedoc'. In de zomer wordt in de kanalen een steekspel 'joutes' opgevoerd dat veel toeschouwers trekt. Midden in de stad ligt de haven en de visafslag waar iedere middag rond vier uur de vissersboten binnenlopen met sardines, zeewolf en inktvissen. Aan de kade zitten de bejaarde vissers netten te repareren tussen de vreemdsoortigste voorwerpen die in de netten mee uit zee zijn gekomen. Er hangt een ontspannen sfeer in de stad en het is er het hele jaar door gezellig. Tussen Marseillan en Sète ligt een prachtig zandstrand dat langzaam afloopt in zee, ideaal voor een strandvakantie. Er liggen aan het strand gezellige restaurantjes waar je de specialiteiten van Sete kunt proeven zoals gevulde inktvis, vissoep en gevulde mosselen.

We verhuren een mooi gelegen appartement in Sete en een gite op een wijndomein in Frontignan.

Omgeving Sete

Vanuit Sete zijn er mooie en interessante uitstapjes in de omgeving te maken. Steden zoals Pezenas, Narbonne en de gezellige stad Montpellier zijn een bezoek meer dan waard. In Etang du Thau zijn veel mossel- en oesterbanken. Maak gebruik van de gelegenheid en ga eens mosselen en oesters proeven in Bouzigues. Er zijn diverse kleine restaurantjes met een terras waar vandaan je een schitterend uitzicht hebt op het meer.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down