Roquebrun en Saint Pons

Deze streek in de Languedoc is vooral bekend om de wijnen: de Minervois-streek en St. Chinian met de omliggende dorpen kunnen zich nu beroemen op een Appellation d'Origine Controlée. In St. Chinian is een proeflokaal met een breed assortiment. Op autotochtjes door deze streek in de Languedoc kom je ook talloze wijnboerderijen tegen met het opschrift 'dégustation' waar je dus welkom bent om te komen proeven (en te kopen). Het gebied heeft ook veel natuurschoon: er zijn bossen, beekjes en mooie dorpjes met natuurstenen huizen.

Roquebrun aan de Orb

De rivier de Orb biedt schoon water om in te zwemmen: op verschillende plaatsen zijn er strandjes zoals bij Roquebrun, Ceps, Vieussan en Cessenon sur Orb. Je kunt kano's en kajaks huren bij Roquebrun en Reals bij Cessenon. Je kunt in dit gebied prima wandelen, fietsen en zwemmen. De dorpen en stadjes zijn schilderachtig: St. Chinian heeft een gezellige markt op zondag, Minerve is bekend om de uitgesleten rots aan de oever van de rivier. Roquebrun beroept zich op een micro-klimaat en heeft een mediterrane tuin die je kunt bezoeken. Culinaire aanraders in Roquebrun zijn: l'orangerie en restaurant le Petit nice.

roquebrun

Saint Pons

Bij Saint Pons ligt het Parc Régional de Haut-Languedoc. Het is een beschermd natuurgebied, dunbevolkt en niet toeristisch. Je kunt een willekeurige route nemen (ook met de auto) en je verwonderen over het afwisselende landschap en bijvoorbeeld de talrijke bronnen die langs de kant van de weg te zien zijn. In het park liggen enkele stuwmeren: Lac du Saut de Vésoles, Lac de Raviège en Lac de Laouzas. Aan de oevers zijn stranden om te zwemmen en te zonnen, er wordt ook gezeild. Ten zuiden van Saint Pons is het landschap en het klimaat mediterraan met wijngaarden, pijnbomen, platanen, oleanders en lavendel. Ten noorden van Saint Pons beginnen de kastanjebossen, de weilanden met koeien en schapen.
Vakantiehuizen die wij in Roquebrun en omgeving verhuren vind je in Saint Nazaire de Ladarez, Cessenon sur Orb , Olargues en Roquebrun zelf.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down