Pezenas

Pezenas

Pezenas is een bijzonder sfeervol stadje in de Languedoc, Zuid Frankrijk. Het centrum dateert uit de Middeleeuwen: de prachtig gerestaureerde huizen en binnenplaatsen zijn te bezichtigen. Je volgt de borden 'Syndicat d'Initiative' (VVV) en je komt op een plein midden in het oude centrum uit. Daar kun je een plattegrond ophalen en de stadswandeling maken.

Pezenas Sfeervol stadje in de languedoc

Pezenas was in de 16e en begin 17e eeuw de hoofdstad en zetel van de staten generaal van de Languedoc. Op de Place Gambetta tegenover het VVV kantoor staat het gebouw dat nu als tentoonstellingsruimte is ingericht. Vooral het 'Hotel' Barons de Lacoste (hotel in de betekenis van groot herenhuis) is een bezoek waard. Achter de imposante voordeur ligt een patio met rondom stenen trappen. Door deze patio profiteren alle vertrekken die erom heen liggen van een natuurlijke lichtval. Aan de straatkant zie je dan ook geen grote ramen. Het is een 17e eeuwse gebouw en het is voor iedereen toegankelijk. Zo zijn er meer 'hotels': je kunt er gerust gaan kijken en je verbazen over de mooie gewelven.

Office du tourisme Pezenas

Office du tourisme Pezenas 

Een excursie op zichzelf is de zoektocht naar gevelstenen en koppen langs de daklijsten van de herenhuizen. Op de begane grond van de historische panden zijn antiekzaken en kunstnijverheidswinkeltjes gevestigd: er is een glasblazer, er zijn leerbewerkers, een kleine snoepjesfabriek en er wordt originele kleding verkocht. Het leuke van deze stad is, dat het centrum bewoond wordt door de autochtone bevolking. Molière heeft enige tijd in Pezenas doorgebracht, zijn naam zul je overal in het stadje tegenkomen. Dwars door de stad loopt de doorgaande weg van Clermont l'Hérault naar Valros. Aan deze Route Nationale liggen ontelbare antiek- en brocantezaken. Behalve oude meubels zijn er ook oud keramiek, linnengoed en glaswerk te vinden.

zaterdag markt pezenas

Zaterdag markt pezenasPezenas is ook bekend van de gezellige zaterdagmarkt. Het is een levendige markt waar je van alles kunt vinden, zoals kleding, rieten tassen, brood, Franse kazen, alle variëteiten aan droge worsten en olijven, sieraden etc.
Wij adviseren je om zaterdagochtend te gaan ivm het vinden van een parkeerplaats.

In de buurt van Pezenas verhuren we huizen in Tourbes en in le Pouget.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down