Page content

Narbonne, een verrassende stad

Narbonne, een verrassende stad

Narbonne is een verrassende stad met een sfeer die specifiek is. Vergeleken met Montpellier is deze laatste stad deftiger qua sfeer en futuristisch qua architectuur. Béziers is een stad om te winkelen, Pezenas heeft culturele en artistieke pretenties en Agde etaleert haar historische verleden en het toerisme. Narbonne heeft een gezellig en rommelig karakter gehouden. Het centrum van Narbonne is aantrekkelijk met veel nauwe straatjes met diverse kleine winkeltjes. Ook de overdekte markthal is leuk om te bezoeken. Je vindt er diverse kraampjes met verse etenswaren, zoals vis, vlees, brood, kruiden, kaas en olijven.halles-narbonne De sfeer is gezellig en je vind er diverse barretjes en terrasjes waar je voor weinig geld lekker een hapje kunt eten met een goed glas wijn. In het centrum van de stad vind je de grote kathedraal Saint-Just et Saint-Pasteur, een mooie kathedraal met hoge gewelven tot wel 40 m hoog. Naast de kathedraal ligt het kloosterhof met fraaie waterspuwers. Vanaf de kathedraal staat met bordjes het ‘Horreum Romain’ aangegeven. Het ‘Horreum’ is een onderaards gangenstelsel met nissen dat nog stamt uit de Romeinse tijd. Het lijkt op een gevangenis, maar het was een opslagplaats voor goederen die op de markt erboven verkocht werden. Iedere handelaar had er zijn eigen cel. Door de stad loopt het Canal du Midi en de rivier de Robine.

Omgeving Narbonne

Ten zuiden van Narbonne ligt het ‘Massif de la Clape’, een heuvellandschap. Er loopt een smalle weg doorheen, als het niet te warm is heel geschikt om te wandelen. Je zult er echter geen terrasjes of café’s vinden, wel een ‘zeemanskerkhof’ en een kapel. Het zeemanskerkhof bestaat uit een reeks monumenten ter nagedachtenis aan de zeelieden uit deze streek die verdronken zijn in de Middellandse Zee of elders op de wereld. De monumentjes staan langs een pad dat tegen een berghelling ligt, die begroeid is met pijnbomen, eiken en kastanjes. Het pad vergt een flinke klim naar de top van de berg waar een kerk ligt met mooi uitzicht op zee. Er omheen liggen gerenommeerde wijnvelden.

Aan de kust voor Narbonne ligt Gruissan. Op het strand staan nog houten huizen op pilaren. Het stadje is gebruikt als decor bij filmopnamen, als Betty Blue. Gruissan is zeer populair bij kitesurfers.

 

Comment Section

0 reacties op “Narbonne, een verrassende stad

Plaats een reactie


*