Montpellier

Huurt u een vakantiehuis in of nabij Montpellier, dan is een bezoek aan deze wereldstad een 'must'. Met de auto rijdt u naar het centrum richting 'Polygone', daar is altijd plaats in de ondergrondse parkeergarage.

montpellier

Polygone is een groot overdekt winkelcentrum met prachtige winkels. Er hangt een prettige, vrij rustige sfeer. Vanuit dit winkelcentrum bent u meteen in het oude gedeelte op de Place de la Comédie in het hart van de stad, waar je eenmaal op de terrasjes gezeten, bijna niet meer wegkomt. Een wandeling door de oude binnenstad met de smalle winkelstaatjes en de schaduwrijke promenades is schilderachtig. Ook hier zijn schitterende winkels en leuke terrassen, bovendien is het hele centrum autovrij. Overal in de oude stad vindt u de gerestaureerde gebouwen van de universiteit, de kerken, kathedraal en de binnenhoven van de oude woonhuizen.

Wij verhuren ten noorden van Montpellier huizen op een kleinschalige residence in Castries en ten westen van Montpellier huizen op een groot vakantiepark in Fabregues.

Omgeving Montpellier

Vanaf uw vakantiehuis nabij Montpellier is de Middellandse Zee goed te bereiken. Zuid Frankrijk kent hier mooie zandstranden, kilometers lang, ideaal dus voor een strandvakantie. Andere stadjes in de buurt van uw vakantiehuis bij Montpellier die ook een bezoek waard zijn: het kunstenaarsstadje Pezenas, Sète met de vissershaven, Aigues Mortes met een Middeleeuws centrum en een enorme vestingsmuur. De Camargue biedt weer een heel ander landschap: enorme vlakten waar u flamingo's en wilde stieren tussen de rijstvelden ziet.

Vakantie Montpellier

Tijdens een vakantie in Montpellier zijn er mogelijkheden voor activiteiten in de stad zelf. Zo kunt u Aquarium Mare Nostrum bezoeken, waar u in ca. 2,5 uur een kijkje neemt in het onderwaterwereld van alle wereldzeeen en zo'n 400 soorten kunt bewonderen. Er is o.a. simulator van een zeestorm en een orkaan en er zijn diverse tijdelijke tentoonstellingen. Een andere publiekstrekker tijdens een vakantie in Montpellier is de dierentuin Parc zoologique de Montpellier. De entree is zelfs gratis, alleen voor de grote kas met dieren uit het Amazonegebied wordt een entreeprijs gevraagd.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down