les Cammazes, Tarn

Les Cammazes ligt ten zuiden van de Montagne Noire, zo’n 45 minuten ten noordwesten van Carcassonne.  Dit oude dorpje met zijn 400 inwoners staat op de lijst van wereldmonumenten. Aan de rand van Les Cammazes ligt een kleine wijk met een tiental villa’s, rustig gelegen op een heuvel omringd door bossen.
vakantiehuizen-les-cammazes
In het dorp les Cammazes vind je een postkantoor, een bakker, een kleine kruidenier en twee restaurants. Voor de grotere boodschappen kun je terecht in het stadje Revel op ca. 7 km. afstand of het charmante dorp Saissac, ongeveer 10 minuten rijden in de richting van Carcassonne.
les cammazes tarn

Lac de Saint Ferreol

Lac de Saint Ferreol (7 km) is een recreatiemeer waar je kunt surfen en waterfietsen en je vindt er leuke restaurants. Er zijn diverse gemarkeerde wandel- en mountainbike paden. De Middellandse Zee ligt op 1½ uur rijden. De Pyreneeën/Andorra kun je binnen 2½ uur rijden bereiken. Ook zijn er diverse wijnproducenten in de omgeving (AOC Languedoc) of gespecificeerde AOC’s zoals de Cabardès, Corbières of Minervois.

Carcassonne

Les Cammazes is omringd door talloze prachtige plaatsen met een rijke geschiedenis, zoals Carcassonne, Toulouse en Castres. Een bezoek aan de oude vesting Carcassonne is zeer de moeite waard. De rondleiding, die je gewoon móet doen duurt ca. een uur. Je bezoekt een versterkte stad met vele strategische uitvindingen, dubbele muren, torens, compleet met kasteel. Het is een gigantisch kunstwerk, dat nooit belegerd is geworden. Om er te komen volg je vanaf de doorgaande wegen de bordjes met 'Cité de Carcassonne'.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down