Lac du Salagou

Lac du Salagou

Dit stuwmeer, gelegen ten noordwesten van Clermont-l'Hérault, is geschikt voor allerlei watersporten. Surfplanken, kayaks, kano's, kleine zeilboten en visserbootjes zijn te huur bij Base de Plein Air du Salagou bij Clermont-l'Herault. De noord- en de oostzijde van het meer zijn het drukst. Aan de oostzijde is een strand met een paviljoen. Aan de zuidkant staan bomen, daar is het goed toeven in de schaduw. Vergeet niet plastic schoenen mee te nemen, want aan de waterkant liggen veel stenen. De oranjerood-kleurige grond in deze streek is bauxiethoudend.

lac du salagou

Een tochtje om het meer is een echte aanrader. Clermont l'Hérault heeft een leuk centrum, met een gezellige markt op woensdag en zaterdag. Eventueel kun je een omweg maken via Lodève. Deze stad heeft een interessant museum waar in de zomer altijd een bijzondere tentoonstelling is. Het gebouw, een voormalig bisschoppelijk paleis, is mooi gerestaureerd en op zich al de moeite waard. Ook in Lodève is er op zaterdag een markt, dat een bezoek zeker waard is. Vervolgens neem je de weg naar Celles, dat aan de noordkant van het Lac du Salagou ligt. Dit dorpje is ontruimd voordat de stuwdam is aangelegd en tot ruïnes vervallen; bij hoog water kan het overstromen. De weg naar Octon, aan de westkant van Lac du Salagou, loopt gedeeltelijk langs het water. Dan sla je af naar Salasc waar het dorpsplein eruit ziet als een ansichtkaart.

Vakantiehuizen in omgeving Lac du Salagou

Vakantiehuizen in de omgeving van Lac du Salagou zijn de volgende: een gite in Le Pouget, een gite in Fozieres, een huis in Saint Blaquiere en een villa in Tourbes.

Cirque de Mourèze

Aan de zuidzijde van het Lac du Salagou ligt het Cirque de Mourèze, een grillig landschap van uitgesleten kalkrotsen. Hier kun je het Parc des Courtinals bezoeken dat een panoramisch uitzicht biedt over de omgeving van de Languedoc. Bovendien zijn hier opgravingen gedaan waarbij een pré-historische nederzetting is blootgelegd. Een reconstructie daarvan kun je daar bezoeken. Het mooiste plaatsje in deze omgeving is het sfeervolle Villeneuvette, een voormalige lakenfabriek waar de wollen stoffen voor de Franse legeruniformen werden geweven. De toegangspoort en enkele gebouwen dateren uit de 17e eeuw.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down