Castelnaudary en recept cassoulet

Castelnaudary en recept cassoulet

Castelnaudary vinden wij een leuk dorp, echter het staat niet in onze top 5 mooiste steden in de Languedoc. Gedreven door de bekendheid van het gerecht cassoulet, hebben de deze stad bezocht. Ons bezoek in december 2015  aan deze plaats heeft, afgezien van de molen, geen grote indruk gemaakt. Dit kan in de zomer uiteraard anders zijn. Als u een andere mening heeft, laat 't ons dan weten.

Castelnaudary ligt in het appartement Aude, op ca 40 km ten westen van Carcassonne. Castelnaudary ligt aan Canal du Midi, in het dorp vind je een klein meertje waar je in de zomer met plezierbootjes op kunt varen.

Moulin du Cugarel

Volg de borden richting 'Moulin du Cagarel' naar deze mooi gerestaureerde molen. In het verleden stonden in dit gebied vele molens, behalve deze molen is er weinig van behouden gebleven.Castelnaudary Je bent hier tevens op een mooi uitzichtpunt met een oriëntatietafel. Je hebt zicht op de wijde omgeving met plaatsen als Carcassonne en les Cammazes. In de verte zie je de uitlopers van de Montagne Noir.

Cassoulet

Castelnaudary is bovenal bekend om de cassoulet, een culinaire specialiteit.Castelnaudary cassoulet Of hier ook van origine de cassoulet vandaan komt is niet helemaal duidelijk, de strijd loopt tussen Castelnaudary, Toulouse en Carcassonne. In elk geval vind je diverse restaurants met cassoulet op het menu en daarnaast zie je winkeltjes die de ingrediënten en de speciale te koop aanbieden. Het laatste weekend van augustus wordt in Castelnaudary het Grande Fête Cassoulet gevierd, vijf dagen met veel muziek en eten (cassoulet natuurlijk) en wijn drinken !

Zelf Cassoulet maken

Onze buurvrouw gaf ons onderstaand recept voor een cassoulet:
  • Haricot lingot (500 fr)
  • Poitrine salée
  • saucisse
  • Jambette agneau
  • Fond de jambon de montagne
  • ail
  • persil
  • concentré de tomate
  • 1 gousse ail

La veille faire tremper les haricots. Le lendemain les faire blanchir dans l'eau du trempage 10 mn dans la cocotte, à partir de la rotation de la soupape ensuite jette cette eau. Faire frire: saucisse, poitrine salée, jambette agneau. Ajouter ces viandes aux haricots. Puis faire une persillade mettre un peu de concentré de tomate et la gousse d'ail. Faire un bouillon avec le fond de jambon et le mettre dans la cocotte (il faut qu'il recuire les haricots et la viande). Laisser cuire 50 min. après la rotation de la soupape (a petit feu, doucement). 

 
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down