Cap d'Agde, een mondaine badplaats in Zuid Frankrijk

Cap d'Agde, een mondaine badplaats in Zuid Frankrijk

Cap d'Agde is een badplaats aan de Middellandse Zee waar we zelf vaak naar toe gaan voor een dagje strand. We kunnen de auto eigenlijk altijd makkelijk kwijt, er is altijd plek op het strand en de stranden zijn langgerekt en mooi. En daarbij zijn er ook nog hippe strandtenten, waar je lekker kunt genieten van een hapje en een drankje terwijl de kinderen zich vermaken op het strand. Dus ja... wat wil je nog meer?!  

[caption id="attachment_4389" align="aligncenter" width="1150"]Strandtent Mango's beach Cap-d'Agde Strandtent Mango's beach Cap-d'Agde[/caption]

Cap d'Agde ligt aan de voet van een gedoofde vulkaan met een beschutte plezierhaven met honderden boten en prachtige zandstranden aan de Middellandse Zee. Natuurlijk is Cap d'Agde toeristisch: het is een grote mondaine badplaats. Hier heeft dat echter alleen maar voordelen: al het mogelijke is eraan gedaan om het de toerist naar de zin te maken. Het is bijvoorbeeld een echt voetgangersparadijs. Ongehinderd wandel je door de groenstroken, langs de stranden en ook de boulevards en winkelstraten zijn volledig autovrij.

In de havens kunnen 2400 boten een ligplaats vinden en daarbij liggen de terrassen waar het 's avonds erg gezellig is. Het schiereiland in de haven is het uitgaanscentrum van Cap d'Agde: het 'Ile de Loisirs' met een groot lunapark, 20 discotheken en het casino. Dit is het centrum van het bruisende uitgaansleven voor toeristen uit alle windstreken. De grootste aantrekkingskracht heeft toch de zee, de maar liefst 14 kilometer lange zandstranden om te zonnen, te zwemmen, te surfen, te zeilen, te waterskiën en te duiken. De stranden zijn vrij toegankelijk en er zijn strandstoelen, parasols en surfplanken te huur. Ideaal voor een strandvakantie.

[caption id="attachment_4392" align="aligncenter" width="1150"]Strand Cap d'Agde Strand Cap d'Agde[/caption]

We verhuren huizen en appartementen in Agde, Cap d'Agde en le Grau d'Agde.

Vakantie Cap d'Agde

Tijdens een vakantie in Cap d'Agde zijn er volop mogelijkheden voor allerlei sporten: tennis (60 banen), paardrijden en er is een prachtig golfterrein met 27 holes. Voor de kust ligt het fort Brescou, een eilandje met een voormalige gevangenis. Vanuit de haven gaan er rondvaartboten naar toe. In het grote zeeaquarium kun je tropische vissen en haaien gaan bewonderen. In het museum van Cap d'Agde zijn de resultaten van opgravingen uit de omgeving van Agde en Cap d'Agde te zien: voor onze jaartelling bestonden er intensieve contacten tussen de Grieken en de plaatselijk bewoners. De duikclub van Agde heeft uit de rivier de Hérault honderden amphora's opgedoken afkomstig uit scheepswrakken. In de rivier werd ook de beroemde 'Ephèbe' gevonden, een bronzen beeld van een jonge man.

Cap d'Agde heeft een vulkanische oorsprong, wat je oa kunt zien aan het zwarte zand op het strand La Grande Conque. Daarnaast is Cap d'Agde om die reden een populaire duikplek. Het onderwaterleven is gevarieerd, waarbij je veel vissoorten, wit hoornkoraal, zeeanemonen en zeesponzen kunt zien. 'Les Tables' is een bekend duikspot.

De familie Niemantsverdriet schreef over Cap d'Agde:
Wij hadden (vouw)fietsen mee en hebben op goede fietspaden naar Agde, Cap d'Agde, jachthaven met gezellige terrassen, en Grau d'Agde gefietst.

Voor de kinderen is er een groot openlucht zwemparadijs: Aqualand, met golfslagbaden en waterglijbanen. 's Avonds kun je naar het lunapark op het IIe des Loisirs. Overdag is er op hetzelfde terrein voor kinderen ook het een en ander te doen: minigolf, een speeltuin, er is een skatebaan en een kartingbaan. Bij de vijver van het Parc de Lano zijn er motorbootjes te huur voor kinderen.

Omgeving Cap d'Agde

Vanuit Cap d'Agde zijn er mooie en interessante uitstapjes in de omgeving te maken, zoals de stad Béziers en de opgravingen van het Oppidum d’Ensérune. Het heuvelachtige achterland van de Languedoc is prima bereikbaar met mooie plaatsen als Roquebrun of St. Pons.

[caption id="attachment_4395" align="aligncenter" width="1150"]roquebrun Roquebrun is één van de pittoreske dorpjes in het achterland van de Languedoc, prima bereikbaar vanaf Cap d'Agde.[/caption]

Een boottocht op de beroemde Canal du Midi of een wandeling in de bergen geeft je een onvergetelijke indruk van dit prachtige gebied. Ook steden zoals Pezenas, Narbonne en Montpellier zijn een bezoek waard.
Reactie plaatsen