Beziers

Béziers ligt ten oosten van enkele kleine dorpjes, zoals Montady, Maureilhan, Colombiers en Nissan lez Enserune.

beziers

Montady en Maureilhan zijn beide dorpen die de typische sfeer hebben van deze streek in de Languedoc: een historisch centrum met oude herenhuizen, smalle straatjes, een plein met platanen en rondom wijnvelden. Op korte afstand ligt het Canal du Midi, het kanaal dat de Middellandse Zee bij Sète en de Atlantische Oceaan verbindt. Het werd 300 jaar geleden gegraven en de sluizen van Fonseranes, aan de voet van Béziers, zijn een bezienswaardigheid geworden. Hier wordt over een lengte van 300 m. een hoogteverschil van 25 meter door 9 sluizen overbrugd: een watertrap tussen de wijnvelden.

Het dorpje Colombiers heeft een mooi haventje aan het Canal du Midi. Aan de haven vindt u enkele gezellige restaurantjes en terrasjes. En vanuit de haven kunt u een boottocht maken op het kanaal. Verder moet u beslist een bezoek gaan brengen aan het Oppidum d'Enserune waar bij opgravingen amphora's van Griekse oorsprong zijn gevonden. Ten noorden van het Oppidum ligt een polderlandschap in de vorm van een rozet.

In de buurt van Beziers bieden we huizen in Nissan les Enserune en Colombiers.

De stad Beziers

Béziers zelf is een mooie, typisch mediterrane provinciestad. Aan de 'Allees de Paul Riquet' in het centrum van de stad liggen de terrassen onder de platanen en enkele grote winkels en boutiques. Via de smalle winkelstraatjes kunt u richting kathedraal Saint Nazaire lopen. Deze is op het hoogste punt van de stad gelegen en biedt een uitzicht tot aan de Cevennen en tot aan de Middellandse Zee. Bij helder weer zijn zelfs de Pyreneeën te zien. In augustus wordt in Béziers de 'Feria' gehouden, met stierengevechten, corso's en optredens van divers artiesten.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down