Argeles sur mer, ideaal voor een strandvakantie!

Argeles-sur-Mer is een van de bekendste badplaatsen van de Languedoc-Rousillon. Het ligt aan de voet van het Albères massief (1175 m.), daar waar de Pyreneeën in de Middellandse Zee verdwijnen. Argeles sur Mer is niet voor niets zo populair als vakantiebestemming: helder water en een ruim zandstrand van 7 km, met langs het strand een pijnboombos van 12 hectare en een wandelboulevard van 3 km.

agreles sur mer

Weer Argeles sur Mer

Het weer in Argeles sur Mer biedt veel mogelijkheden voor watersporten en met name voor kite surfers. In dit deel van Zuid Frankrijk waait het soms hard.

Argeles sur Mer activiteiten

Argeles sur Mer biedt alle mogelijkheden voor ontspanning en watersport. Je kunt windsurfen, jetskiën, duiken en zeezeilen. Argeles sur Mer ligt dicht bij de bergen, dus ook wandelen en mountainbiken behoort tot de mogelijkheden. Argeles sur Mer is een karakteristiek dorp met een kleurrijk Catalaans dorpsleven. Het biedt een wirwar van schaduwrijke kleine straatjes, diverse pleinen en een gezellige boulevard waar je gezellige terrasjes en diverse restaurants vindt.

vakantiehuizen argeles sur mer

Argeles sur Mer bezienswaardigheden

Ben je op vakantie in Argeles sur Mer? In de omgeving zijn diverse bezienswaardigheden.

Iets ten noorden van Argeles sur Mer ligt het nationale natuurreservaat Mas Larrieu. Het is een natuurgebied van 145 hectare groot met afwisselde landschappen: dichte bebossing, grasvlaktes, duinen en riet langs de rivier de Tech. Er staan diverse informatieborden en er is een picknickterrein.

Ontdek het prachtige kustplaatsje Collioure, dat slechts op steenworp afstand ligt van de grens met Spanje. Veel kunstenaars raakten hier geïnspireerd, zoals Henri Matisse en Pablo Picasso. Wandel door de oude straatjes en langs de kleine haven met Catalaanse bootjes en geniet van het prachtige uitzicht op zee vanaf één van de vele terrasjes.

Bezoek de hoofdstad van het departement Pyrenees Orientales, Perpignan, bekend vanwege de Catalaanse sfeer. In de zomer kunt u op donderdag in de namiddag en avond op alle pleinen genieten van diverse bands die er optreden. Het is een historische stad met o.a. het paleis van de koningen van Mallorca en le Castillet, een 14e-eeuws poortgebouw.

 
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down