Agde en Grau d'Agde

Agde en Grau d'Agde

Agde en Grau d'Agde vormen samen met Cap d'Agde  een gevarieerd geheel: Agde heeft een sfeervol stadscentrum met eeuwenoude huizen, de zwarte kathedraal (gebouwd van lavasteen), de smalle straatjes en de beschutte pleinen. Hier zijn de gezellige terrassen en winkeltjes te vinden en op donderdag is er een enorme markt op de 'Esplanade'. De rivier de Hérault loopt dwars door de stad en aan de oever liggen gezellige restaurants.

Agde is een ideale stad om te fietsen, in en om het centrum worden steeds meer fietspaden aangelegd, een unicum in Frankrijk! Rond de stad is het land vrij vlak en de weggetjes door de wijnvelden naar de naburige dorpen zijn rustig. Ook in het voor- en najaar is Agde een levendig stadje waar je deelneemt aan het dagelijks leven van de Fransen.

Klik hier voor alle huizen in AgdeGrau d'Agde

Grau d'Agde is zeer geschikt voor een strandvakantie. Het strand loopt geleidelijk af in Middellandse Zee, prettig om te zwemmen en kleine kinderen kunnen er veilig spelen. Het heeft ook een mooi en breed zandstrand dat doorloopt tot Cap d'Agde. Grau d'Agde is bijna tegen Agde aangegroeid. 'Grau' (spreek uit Gro) betekent "plaats waar een rivier in zee stroomt". In Grau d'Agde stroomt de rivier de Hérault in de Middellandse Zee. Het is een typisch mediterraans dorpje dat beweegt op het ritme van de visvangst in het strandleven. Het heeft een klein centrum met diverse winkeltjes en aan de oever van de Herault liggen restaurants met gezellige terrasjes.

Omgeving

In de omgeving zijn mooie en interessante uitstapjes te maken, zoals de stad Béziers en de opgravingen van het Oppidum d’Ensérune. Het heuvelachtige achterland van de Languedoc is prima bereikbaar met mooie plaatsen als Roquebrun of St. Pons. Een boottocht (beroemde Canal du Midi) of een wandeling in de bergen geeft u een onvergetelijke indruk van dit prachtige gebied. Ook steden zoals Narbonne en Montpellier zijn een bezoek meer dan waard.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down