Page content

Vakantiepark Pinea Mare op Corsica

Vakantiepark Pinea Mare op Corsica

Vakantiepark Pinea Mare ligt aan de oostkust van het eiland Corsica, op ong. 20 km onder Bastia. Sinds enkele jaren verhuren wij vakantiehuizen op deze residence. Voorgaande jaren hebben we de residence in het voor- en/of naseizoen bezocht, maar dit jaar hebben we er enkele weken in het hoogseizoen doorgebracht.

Om op Corsica te komen hebben we de veerboot geboekt van Corsica Ferries. Normaal gesproken verloopt dit zonder problemen, echter hadden we deze keer geen geluk. We zouden aankomen op Ile Rousse, maar gezien de harde wind was het voor de veerboot onmogelijk hier aan te leggen. De boot ging in plaats daarvan naar Ajaccio, in het zuidwesten, dit kostte ons 3 uur extra op de boot. Van Ajaccio naar Pinea Mare was een mooie, maar ook een  erg lange autorit van ca. 3 uur. Eenmaal aangekomen op Pinea Mare waren we de lange reis echter snel weer vergeten. We werden hartelijk ontvangen door de eigenaar Charles, inmiddels bijna 80 jaar, en kregen we een fles muscatwijn van zijn eigen wijngaard.pinea-mare-vanaf-zee

Vakantiepark Pinea Mare

Vakantiepark Pinea Mare is een ruim opgezet vakantiepark en ligt direct aan zee. De vakantiehuizen zijn eenvoudig en degelijk. Als er iets ontbreekt of niet functioneert, wordt dit vrijwel direct opgelost door medewerker Alain of  Maria. Charles is een echte Corsicaan, die mooie verhalen kan vertellen. Voor hem is Corsica de hemel op aarde, hij zegt altijd dat de zon wel erg van de zee heeft gehouden en daaruit het mooie Corsica is geboren. Als je alles wat hij zegt met een korreltje zout neemt, is hij zeer vermakelijk.

’s Ochtends ontwaakt Vakantiepark Pinea Mare door het getoeter van de broodservice. De lokale bakker komt langs met baguette, croissantjes, pain au chocolat en coupiette etc. Dit laatste brood heeft onze voorkeur. Gedurende de dag gaan mensen vaak naar het strand, dat nooit verder dan 250m lopen is. Het is geen prive strand bij de residence, maar het is er nooit druk. Het strand loopt geleidelijk af in zee, ideaal voor kleine kinderen. Wat verder in zee kun je ook snorkelen. Veel gasten pakken de auto voor een dagtrip naar bijv. Corte, Bastia, Bonifacio of St. Florent. Voor de sportieve fietser kun je vanaf de residence direct de bergen in voor een uitdagende tocht.

pinea-mare

’s Avonds hangt er een rustige en gemoedelijk sfeer op de residence. Veel mensen kennen elkaar van voorgaande jaren en schuiven de tafels aan elkaar om bij te praten. De meeste mannen ontfermen zich over de barbecue, al dan niet met wijn van Charles. Wij hebben nog geen residence kunnen vinden waar dezelfde sfeer hangt als op residence Pinea Mare.

Wij verbleven ong. 4 weken op de residence, ook om de eigenaar de helpende hand te bieden. Veel van zijn klanten komen uit Duitsland en Zwitserland. De laatste jaren wordt zijn plek ook door steeds meer Nederlanders ontdekt.

Volgend jaar gaan we er beslist weer naar toe.

Maurice
Maurice is de eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Hij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in de Languedoc en Corsica. Sinds enkele jaren is hij woonachtig in de Languedoc en deelt zijn ervaringen op het gebied van wijnen, goede restaurants en activiteiten. Hij is 2 keer per jaar op Corsica te vinden.

Comment Section

0 reacties op “Vakantiepark Pinea Mare op Corsica

Plaats een reactie


*