Page content

Pinea Mare Corsica, een mooie dagtrip vanaf de residence

Pinea Mare Corsica, een mooie dagtrip vanaf de residence

Pinea Mare is onze vaste verblijfplaats op Corsica, we komen hier aan na een tocht van 12 uur met de auto en de boot. Residence Pinea Mare ligt direct aan zee en we kunnen hier prima het nuttige met het aangename combineren!

Vanaf Cessenon sur Orb zijn we in ongeveer 4 uur naar Nice gereden. Vanaf daar is het mogelijk om met Corsica Ferries binnen 6 uur op Corsica te zijn. We geven er de voorkeur aan om overdag de ferry te nemen, omdat wij de slaapcabines op de boot minder comfortabel vinden. (Ik ben zelf 1.95 m en de bedden zijn 1.90 m). Indien je toch een cabine wilt huren, dan kun je dit vaak (goedkoper) op de boot zelf, bij de receptie, regelen.

pinea mare voletsWe staan aan het begin van het toeristische seizoen en dat zie je op alle vakantieparken op Corsica. Overal wordt druk gewerkt om alles op tijd klaar te hebben. Zo heeft Pinea Mare nieuwe ‘volets’ (luiken) gemonteerd bij de huizen direct aan zee en worden alle vakantiehuizen voorzien van nieuwe matrassen.

Dagtrip vanaf Pinea Mare

Voor de eerste dag hadden we niet veel ingepland. Maar omdat het weer erg mooi is, hebben we toch besloten een korte trip te maken over het eiland. We willen niet te lang in de auto zitten en een nieuwe route rijden. Dus pakken we de kaart van Corsica erbij en prikken we een route in de Costa Verde.

verdeseVanaf Folleli, waar we nog even boodschappen inslaan voor een picknick, slaan we linksaf (D506) de bergen in. We willen richting het uitzichtpunt Monte San Petrone om foto’s te maken. We hopen dit punt te kunnen bereiken via Nocario. Na ongeveer 20 min. komen we daar aan en willen verder naar de top lopen. Op het moment van uitstappen zien we de locale postbode en vragen hem of dit de juiste route is naar het uitzichtpunt. Hij vertelt ons dat we helemaal moeten omrijden en daarna een wandeling van 2 uur voor de boeg hebben om de top te bereiken. Mmmm… We denken even na en besluiten dan af te zien van deze uitdaging.

We vervolgen onze weg richting Cervione, de weg slingert langs diepe kloven. We stoppen even op een punt waar we beneden een stuwmeer zien en in de verte de zee. Onderweg zoeken we een picknickplek en genieten van meer waanzinnige uitzichten. We rijden door allerlei kleine dorpjes waar de mensen genieten van de lokale gerechten op terrasjes. Het is hier en daar oppassen met de koeien, geiten en varkens op de weg, want die lopen hier gewoon los. De kinderen vinden het geweldig! Na ongeveer 30 min. komen we aan in Cervione, een dorpje in de bergen. Vanaf bijna elk terras kun je de zee zien.

pinea mareOm omstreek 15.00 uur zijn we weer terug op Pinea Mare en doen ons op het strand tegoed aan een heerlijke rosé, waar toevallig net een paramotor-vlieger laag over vliegt. Na een standwandeling ronden we de dag af. Een voortreffelijke eerste dag!

Deze trip is goed te doen in een dagdeel.

Maurice
Maurice is de eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Hij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in de Languedoc en Corsica. Sinds enkele jaren is hij woonachtig in de Languedoc en deelt zijn ervaringen op het gebied van wijnen, goede restaurants en activiteiten. Hij is 2 keer per jaar op Corsica te vinden.

Comment Section

0 reacties op “Pinea Mare Corsica, een mooie dagtrip vanaf de residence

Plaats een reactie


*