Page content

Overtocht Corsica, 5 belangrijke tips!

Overtocht Corsica, 5 belangrijke tips!

Overtocht Corsica met de ferry, 5 tips uit eigen ervaring. Twee keer per jaar gaan wij  naar Corsica en daarvoor nemen we meestal de ferry vanaf Toulon of Nice in Zuid Frankrijk. Hieronder delen wij onze ervaringen en geven we enkele tips, zodat je relaxed aan je overtocht naar Corsica kunt beginnen!

overtocht-corsica-speelruimte-ferryDe meeste ferries zijn uitgerust met slaapcabines voor max. 4 personen, comfortabele stoelen om in te slapen, een restaurant, een souvenirwinkel, een speelruimte voor kleine kinderen, een zwembad en bar op ’t dek met muziek en diverse zitjes en banken binnen en op het dek.

Overtocht Corsica: dag- of nachtboot en welke haven?

Als je een vakantiehuis op Corsica boekt is het handig je vooraf te verdiepen in de overtocht Corsica. De vertrektijden van de ferry, de keuze van de haven (vertrek en aankomst) en de prijzen van de ferry.

Bij het boeken van de ferry naar Corsica kun je kiezen uit een dag- of een nachtboot. De nachtboot kan handig zijn, als je gedurende de dag de rit van Nederland naar Zuid Frankrijk maakt en ’s avonds direct de ferry op wilt. Je kunt overwegen een hut te reserveren, deze is ook online te boeken* (zie update 2017). De bedden zijn klein waardoor het voor lange mensen niet ideaal is, maar het spaart wel een extra nacht in Zuid Frankrijk uit. In de rustige periodes (mei, juni en vanaf medio september) kun je ook aan boord, indien beschikbaar, nog een hut boeken.

De dagferry biedt als voordeel dat je onderweg vanaf de boot dolfijnen en met geluk een walvis kunt zien. Leuk om dit met de kinderen te doen.

In het hoogseizoen is de haven van aankomst ook van belang voor de keuze van de ferry. In deze periode is het, in verband met het grote aantal toeristen, namelijk lastig van het noorden naar ’t zuiden (en vice versa) van Corsica te rijden.

Moment van boeken van overtocht Corsica

Wij adviseren om de ferry eerder te boeken dan ’t vakantiehuis op Corsica. Houd de prijzen van de aanbieders goed in de gaten, want de prijzen kunnen nogal fluctueren. Zelf boeken wij altijd bij Corsica Ferries, omdat deze maatschappij in het algemeen het goedkoopst is. Wij hadden ’t geluk in het hoogseizoen voor €80 (2  volw. + 2 kinderen en auto) onze ferry van het eiland naar ’t vaste land te kunnen boeken.

Je kunt hier direct je overtocht boeken.

Reistas prepareren

Voor de overtocht Corsica is het raadzaam vooraf een tas prepareren met spullen die je nodig hebt op de ferry. Als je eenmaal de ferry op gereden bent, moet je snel de auto en de parkeergarage verlaten en de boot opgaan. Als de boot eenmaal vaart kun je niet meer bij de auto, de parkeergarages zijn dan afgesloten.

Eten aan boord, zelf meenemen

menu-corsica-ferriesWij kiezen er altijd voor om zelf eten mee te nemen aan boord en veel andere passagiers doen hetzelfde. Buiten ’t restaurantgedeelte, kun je het overal op de boot nuttigen. Maaltijden en snacks aan boord zijn vaak kostbaar (biertje kost €4) en wij vinden de kwaliteit matig.

Spiegels inklappen en onthoud waar je auto staat

Op de boot worden de auto’s dicht op elkaar geparkeerd. Mensen lopen langs de auto’s met tassen. Vergeet daarom niet je spiegels in te klappen.
Op de ferry liggen de parkeergarages op verschillende niveaus. Bij elke uitgang van het parkeerdek naar de boot staat een nummer en een afbeelding. Onthoud deze codering goed! Dit kun je makkelijk doen door een foto te nemen van de code. Zodra de ferry is aangemeerd dringt iedereen zich naar ’t parkeerdek om z.s.m. van boord te kunnen. Als je dan in de verkeerde rij staat, leid dit tot onnodige frustraties.

Update april 2017

* Vanaf 2017 dien je vooraf in te checken. Heb je gekozen voor de nachtboot, dan kun je bij het inchecken je hut vastleggen. Belangrijke tip: probeer hierbij de achterzijde van de boot te mijden, omdat daar de machinekamer zit. Dit geeft veel lawaai waardoor je ’s nachts geen oog dicht doet.

Heb je de boottocht naar Corsica nog niet geboekt? Dan kan hier

Heb je zelf nog tips of vragen? Laat ze dan hieronder achter.

Maurice
Maurice is de eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Hij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in de Languedoc en Corsica. Sinds enkele jaren is hij woonachtig in de Languedoc en deelt zijn ervaringen op het gebied van wijnen, goede restaurants en activiteiten. Hij is 2 keer per jaar op Corsica te vinden.

Comment Section

28 reacties op “Overtocht Corsica, 5 belangrijke tips!


Door lieke op 1 maart 2017

Dag Maurice, kan ik je iets vragen over de maatschappijen? We (met 2 kleine kids) overwegen in juni met Moby naar Bastia te varen met de nachtboot (vanaf Genua met hut), maar nu las ik allemaal vreselijke ervaringen op tripadvisor. Is de overtocht Savona-Bastia met Corsica en Sardinie Ferries beter? Of valt het wel mee met Moby? Alvast dank voor je reactie!


Door Maurice op 1 maart 2017

Hoi Lieke,

Wij hebben alleen ervaring met Corsica Ferries. Moby is over het algemeen duurder.
Indien je de goedkoopste hut boekt bij Corsica Ferries heb je kans dat je naast de machinekamer ligt en dat geeft veel lawaai. Bovendien heb je dan een kamer zonder raam. Ons gaf dit nogal een opgesloten gevoel. De top class hutten, wel weer iets duurder, hebben wel een raam. Meer info over Corsica ferries vind je hier

Groet Maurice


Door lieke op 1 maart 2017

Dank je wel!


Door ben op 14 januari 2018

Maurice is het mogelijk in de haven de overtocht te boeken omdat wij niet precies weten wanneer we over varen kan nergens wat er over vinden alvast bedankt Ben en Berry .


Door Maurice op 16 januari 2018

Soms is dit mogelijk, dit kan je ter plekke regelen. In het hoogseizoen is de kans klein dat er nog beschikbaarheid is.


Door hans op 6 september 2017

hallo we willen voorjaar 2018 naar Corsica met camper ,ik wil liever niet van te voren boeken gezien je dan met vakantie gaat dan is het niet leuk om op tijd te rijden vraag wat zijn de voor en na delen


Door Maurice op 16 januari 2018

Voordeel is dat je flexibel bent en dat er een redelijke kans is om ter plekke een overtocht te boeken. Als je pech hebt kan je zo een aantal dagen moeten wachten.


Door Annemiek op 10 maart 2018

Hoi maurice,
Wij zijn al meerdere keren op Corsica geweest, maar hebben nog nooit de nachtboor genomen. Mogen wij als gezin met 3 kinderen in een hut voor 4 personen? Onze jongste 2 kunnen wel samen in 1 bed. Of mag dit niet?


Door Maurice op 12 maart 2018

Dit wordt een lastig verhaal. De bedden zijn ook niet al te groot. Je kan ook een ferrie nemen die overdag vaart, dan spaar je de kosten van een hut uit.


Door Sanne op 12 maart 2018

Bedankt voor de handige tips. Komende zomer gaan we met de familie naar Corsica. Erg veel goede verhalen over gehoord!


Door Maurice op 12 maart 2018

Een van de mooiste eilanden van Europa. Probeer vooral een gedeelte van Corsica te bezoeken en niet het hele eiland in 1 of 2 weken. Dan voorkom je dat je de hele dag in de auto zit. Op Corsica zijn geen snelwegen.


Door Caroline op 17 mei 2018

Hi Maurice, wij gaan eind juli met de boot van Livorno naar Corsica met onze camper en aanhanger met motor. De boot is al geboekt, maar weet jij of je eenvoudig in de buurt van de boot een camper of parkeerplek heb om te overnachten, omdat we de vroege boot hebben (8.15 uur). Ik lees nogal verschillende berichten de ene dat parkeren in de haven is toegestaan en dan weer dat het niet is toegestaan.Door Ton op 21 mei 2018

Ha Maurice, bedankt voor de nuttige tips. Wij gaan dit jaar voor het eerst naar Corsica ( auto met caravan ) in juni. Geboekt Toulon-Ajaccio en Bastia-Livorno. Heb divers zoekwerk etc gedaan maar vind niets over waar we ons in beide vertrekhavens mogen melden/ inchecken. Deze vraag omdat beide havens flink groot zijn en het dan fijn is direct op de “ goede baan” te rijden. Vind er niets over op de Corsicaferries site.
Graag enige tips
Groet en dank


Door Maurice op 22 mei 2018

Hoi Ton,
Zodra je bij de incheckhavens komt, staat er duidelijk aangegeven welke kant je op moet. Tevens wordt je ticket gecontroleerd (paspoort meenemen), dus dit kan niet fout gaan.
Veel plezier op Corsica. Grt Maurice


Door Linda op 11 oktober 2018

Wij zijn sinds jaar en dag echte frankrijkgangers en overwegen nu het prachtige Corsica. Alleen 1 ding houdt me (al jaren) tegen…en dat zijn bergweggetjes en afgronden. Heb enorme angst bij het rijden over dit soort weggetjes. Ga ik dit tegenkomen in Corsica of is dit te vermijden.
Alvast dank voor je reactie!


Door Maurice op 12 oktober 2018

Hoi Linda, deze zijn de vermijden als je langs de kust rijdt. Het is wel jammer want hierdoor mis je waanzinnige uitzichten. Grt, Maurice


Door Emmie Polman op 12 januari 2019

Hallo Maurice,

Wij zijn van plan om voor de eerste keer een keertje naar Corsica te gaan en hebben gehoord dat er veerboten zijn waar je de avond van te voren al aan boord kunt, kunt slapen en de volgende ochtend vertrekt. Klopt dat?? en bij welke maatschappij. We hebben dan het gemak van overnachten aan boord en het plezier van een dagvaart.


Door Maurice op 9 februari 2019

Hoi Emmie, dit is bij ons niet bekend. Als je hier meer over te horen krijgt, vernemen wij dit graag.


Door desiree schuman op 9 juli 2019

klopt. wij gaan van Livorno naar Bastia en hebben Nautal geboekt. je mag dan de avond te voren al aan boord overnachten en tijdens de reis is de hut ook beschikbaar voor jou. Wij hebben voor 4,50 pp een ontbijt bij geboekt.


Door Van mourik op 8 februari 2019

Hallo, wij willen graag eind april naar corsica met auto en caravan maar weten niet hoelang we willen blijven. Hebben alle tijd. Kunnen we op goed geluk dus zonder vooraf te boeken vanaf nice/toulon vertrekken en ook terug op de bonnefooi?


Door Maurice op 9 februari 2019

Mijn ervaring is dat dit geen probleem moet zijn. Ik ben zelf, midden in het hoogseizoen, een keer op een dinsdag met de boot van Bastia-Toulon gegaan. Last minute (€80 enkele reis met auto en 4 personen). Mijn advies is om de website van Corsica-Ferries goed in de gaten te houden. Deze hebben soms goede aanbiedingen.


Door Marianne Nieuwland op 2 mei 2019

Dag Maurice, heerlijk al deze tips!! Wij gaan met de vroege boot van 7.00 uur s morgens naar Corsica vanuit Toulon. ( Corsica ferries) . Tja, we rijden met caravan… Kan je al s’Avonds op de terminal staan en daar overnachten..? Of heb je een andere tip. IK kan het niet vinden…Alvast dank! , Marianne


Door Maurice op 2 mei 2019

Hoi Marianne, je ben 3 uur van tevoren welkom op de Terminal. Helaas kun je er niet overnachten. Er zijn wel genoeg campings rondom Toulon. Grt, Maurice


Door Klaas op 27 september 2019

Hallo Maurice
Ik ga met de camper naar Corsica
Mag je ook in je camper overnachten op de ferry?


Door Jacqueline op 30 september 2019

Hoi Klaas, neen dit is helaas mogelijk. Grt, Jacqueline


Door christiaan op 21 oktober 2019

Hallo Maurice ik leest dat iedereen vanuit Frankrijk oversteekt terwijl mijn routeplanner Zwitserland /Italie aan geeft is daar een reden voor om via Frankrijk te reizen ?
ik wil graag mijn speedboot meenemen op vakantie zijn daar genoeg mogelijkheden voor op corsica


Door Maurice op 21 oktober 2019

Beste Christiaan, voor veel nederlandse toeristen die Corsica bezoeken is de tocht vanuit FR de meest korte route. Vanuit Livorno (Italie) kan je ook de overtocht maken naar Corsica. Dit is korter en duurt minder lang. Boot reserveren kan hier: https://leenders-vakantiehuizen.nl/boottocht-naar-corsica/ Op Corsica is ’t geweldig om met een boot te varen. Er zijn veel mooie stranden en baaien. https://leenders-vakantiehuizen.nl/de-5-mooiste-stranden-van-corsica/

Plaats een reactie


*