Page content

Onze top 5 mooiste steden Languedoc

Onze top 5 mooiste steden Languedoc

Hieronder vind je onze top 5 mooiste steden Languedoc – We wonen nu inmiddels bijna 4 jaar in Zuid Frankrijk in de regio Languedoc en we hebben al veel gezien in deze streek. Steden die we graag bezoeken en waar we zeker weer terug zullen komen zijn de onderstaande plaatsen. Allemaal een bezoek waard tijdens je vakantie in Zuid Frankrijk!

1. Carcassonne, onze nummer 1 mooiste steden Languedoc!

Net buiten de stad Carcassonne ligt Carcassonne Cité, een grote burchtstad. We zijn er afgelopen december nog geweest tijdens de fête Medieval en dat was erg leuk. Bij ons eerste bezoek aan de stad hebben we ons echt verbaasd over de enorme omvang van deze middeleeuwse stad. Binnen de muren vind je zelfs een grote basiliek en een gravenkasteel. Je kunt je er zeker een dag vermaken. Maak een wandeling langs de oude stadsmuren en bezoek het chateau Comtal, maar je kunt ook lekker struinen door de diverse smalle straatjes en over de pleinen met gezellige restaurants, terrassen en winkeltjes. Je vindt er o.a. winkeltjes met middeleeuwse artikelen, als zwaarden en schilden. Ook fantastisch om met kinderen naar toe te gaan. Je waant je er in de Middeleeuwen! Lunchen kan in één van de vele restaurants. Tip: Franse cassoulet. Op 14 juillet wordt hier vuurwerk afgestoken, wat een groot schouwspel is en zeer indrukwekkend moet zijn. Wij hebben dat nog op onze ‘to-do lijst’ staan.

In Carcassonne waan je je in de Middeleeuwen!

Highlights Carcassonne

  • Een cassoulet eten op het terras van een restaurant in de citadel van Carcassonne
carcassonne

De citadel van Carcassonne

2. Pezenas

Een plaatsje met een oud centrum met fraai gerestaureerde huizen. Smalle straatjes met huizen met Franse balkonnetjes, waar de was nog buiten hangt van de ene kant naar de andere kant van de straat. In het centrum vind je in de gezellige straatjes veel kleine winkeltjes met antiek, kunst, kleding en sieraden. Aan de hoofdroute door deze stad vind je de brocante-winkels, waar je echt alles kunt vinden. Als je iets koopt is het raadzaam om af te dingen. Je vindt er veel gezellige terrasjes en theehuizen. Naar onze mening verengelst Pezenas net iets te veel, veel Engelsen openen een Salon du The. Sinds enkele jaren worden de auto’s steeds meer geweerd uit het centrum. Als je Pezenas wilt bezoeken ga dan vroeg, zodat je in elk geval nog een parkeerplaats kunt vinden. Lunch tip: Distillerie de Pezenas, waar ze ook goede regionale wijnen serveren.

Highlights Pezenas

  • Een bezoek aan de zaterdag markt
  • Een wandeling door het oude centrum
Pezenas

Pezenas is een Middeleeuws dorp.

 3. Montpellier

Een hele gezellige en levendige stad die zeker een plek verdient in de lijst met mooiste steden Languedoc! Een stad waar veel studenten wonen, er zijn drie universiteiten gevestigd. In Montpellier vind je fraaie architectuur, met als middelpunt in de stad de Place de la Comedie met diverse gezellige terrasjes. De auto kan je onder dit plein parkeren, waarmee je direct in het centrum van de stad bent. Hier vind je het grote winkelcentrum Polygone, met veel kledingwinkels en warenhuizen. Als je met jonge kinderen bent is het ook leuk om de Montpellier Zoo te bezoeken. Het is een zeer ruim opgezet park met veel bomen die schaduw bieden (in de zomer wel erg prettig). Het is voor iedereen vrij toegankelijk, dus je kunt er ook joggers tegenkomen.

Highlights Montpellier

  • Een kop koffie drinken op een terras op la Place de la Comedie en de sfeer van de stad opsnuiven.
montpellier

Montpellier is de hoofdstad van de Languedoc

 4. Collioure

Dit plaatsje hebben we pas één keer bezocht, maar heeft door haar ligging meteen indruk gemaakt en staat daarom in onze lijst met mooiste steden Languedoc. Veel hebben we niet gezien van Collioure, omdat we lang geluncht hebben op een terras grenzend aan het strand. We hebben er heerlijk gegeten, dronken een goed glas wijn en hebben genoten van de zon en het prachtige uitzicht. We hebben wel een korte rondwandeling gemaakt in het dorp en de kleine haven gezien met de kleurrijke bootjes. Collioure is een klein charmant en sfeervol plaatsje aan een baai aan de Middellandse Zee. Het heeft smalle straatjes met veel kleurrijke huizen en af en toe kun je tussen de huizen door genieten van een prachtig uitzicht op zee. In het verleden zijn veel schilders, onder andere Picasso, geïnspireerd door het licht in deze streek. In Collioure vind je de link met de kunst overal terug. Collioure ligt maar op ca. 20 km. van de Spaanse grens. De route langs de kust naar Spanje is zeer mooi.

Highlights Collioure

  • Op een terras aan de boulevard genieten van een heerlijke lunch. Kies voor een gerecht met ansjovis, de locale specialiteit.
collioure

Collioure is ’t dorp van Picasso

5. Minerve

Omgeven door diepe kloven, uitgesleten door de samenvloeiing van de rivieren de ‘Briant’ en ‘la Cesse’. Minerve is niet zo bekend als de eerste 4 plaatsen, maar beslist de moeite waard om te bezoeken. Het dorp is klein en heeft maar 112 inwoners. Het is fraai, maar de ligging maakt het speciaal en daarom staat deze plaats in onze lijst van mooiste steden Languedoc. Een bezoek aan het dorp moet je dan ook echt combineren met een wandeling in de kloof. Bij de office du tourisme in het dorp kun je verschillende wandelroutes krijgen. Wij  hebben gekozen voor de route die leidt naar de rivierbedding en waar je een natuurlijke tunnel in kan lopen. Deze wandeling is ook met kleine kinderen goed te doen. De andere route leidt langs de steile bergwand naar de rivier le Briant. In het dorp zijn enkele kleine winkeltjes, tip voor een lekker ijsje: l’Oie Trébuchante

Highlights Minerve

  • Maak een wandeling vanuit het dorp naar beneden de kloof in.
Minerve

Minerve is een van de mooiste dorpen in ’t achterland van de Languedoc

We zijn nog steeds niet uitgekeken in de regio en we hebben dus ook nog een aantal must-see’s zoals Perpignan, Arles en Nimes. Bent u hier al eens geweest of heb je nog een andere suggestie voor onze top 5 mooiste steden Languedoc? Laat het ons dan weten!

Maurice
Maurice is de eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Hij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in de Languedoc en Corsica. Sinds enkele jaren is hij woonachtig in de Languedoc en deelt zijn ervaringen op het gebied van wijnen, goede restaurants en activiteiten. Hij is 2 keer per jaar op Corsica te vinden.

Comment Section

0 reacties op “Onze top 5 mooiste steden Languedoc

Plaats een reactie


*