Page content

Onze SGR lidmaatschap wordt Carte Professionnelle

Onze SGR lidmaatschap wordt Carte Professionnelle

Sinds wij ons in 2011 gevestigd hebben in Zuid Frankrijk is het voor ons niet meer mogelijk om bij de SGR aangesloten te zijn. Dit is enkel en alleen voorbehouden aan organisaties die vanuit Nederland werken. Dit vinden we jammer, omdat de SGR een begrip is in Nederland en voor de klant een teken om met vertrouwen een vakantiehuis te kunnen boeken bij een financieel gezonde organisatie. In Frankrijk zijn we op zoek gegaan naar een soortgelijke organisatie om toch een kenmerk van betrouwbaarheid te hebben. We stuitten al snel op andere wet- en regelgeving met de bijbehorende papieren rompslomp.

Waarom Carte professionnelle?

Carte professionnelleOm een lang verhaal kort te maken komt het op het volgende neer: Onroerend goed beheer in Frankrijk is een strikt gereguleerde bedrijfstak. De Franse wet vereist dat bedrijven die onroerend goed in Frankrijk verhuren, ongeacht vestigingsplaats, in het bezit zijn van een vergunning, een zgn. ‘Carte Professionnelle’. Om deze Carte te verkrijgen moet je vakbekwaam zijn, de Franse taal beheersen, een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebben en een bankgarantie. De aanvraagprocedure voor deze Carte is complex, voor ons was het een worsteling van 2 jaar tegen de Franse bureaucratie. Daarbij kun je je afvragen welk doel het dient, aangezien het lijkt dat er (bijna) geen handhaving is van dit beleid.

Garantiestelling reisgelden

Onze Carte Professionnelle is ons verstrekt door de prefectuur van Montpellier en daar hebben we een fles champagne op ontkurkt! Wij zijn blij dat het ons gelukt is deze Carte te verkrijgen, zodat we met een prettig gevoel zaken kunnen doen. Bij de Franse bank Societé Generale hebben we de vereiste bankgarantie laten vastleggen. De bankgarantie biedt volledige garantiestelling van de tegoeden van huurder en huiseigenaar tegen verlies. Dit is in feite vergelijkbaar met de SGR, die ook garant staat voor de reisgelden van de huurder.

Een bedrijf in bezit van een Carte Professionnelle is verplicht dit kenbaar te maken op o.a. hun website. Op onze website heeft dan ook het logo van de SGR plaatsgemaakt voor de vermelding van de Carte Professionnelle.

Maurice
Maurice is de eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Hij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in de Languedoc en Corsica. Sinds enkele jaren is hij woonachtig in de Languedoc en deelt zijn ervaringen op het gebied van wijnen, goede restaurants en activiteiten. Hij is 2 keer per jaar op Corsica te vinden.

Comment Section

0 reacties op “Onze SGR lidmaatschap wordt Carte Professionnelle

Plaats een reactie


*