Page content

Van de gebaande paden in de Languedoc!

Van de gebaande paden in de Languedoc!

Natuur en cultuur in de Languedoc opsnuiven? Als je aan de drukbezochte toeristische attracties wilt ontsnappen tijdens je vakantie, kun je ook kiezen voor een kleinschalige activiteit. De Languedoc biedt een enorme biodiversiteit. Je vindt er de zee, lagunes, bergen, vlaktes, bossen, weiden, moerassen, de garrigue etc. Elk met z’n eigen specifiek flora en fauna. Iedereen die in de Languedoc-Roussillon regio op vakantie is geweest, heeft weleens tijm en rozemarijn geroken, dat er overal in de berm groeit. Sommigen hebben misschien ook wel eens wilde asperges gevonden. Wil je nu weten welke planten je kunt vinden en welke je bijvoorbeeld kunt eten? Of wil je meer weten over de vogels die rondvliegen of de insecten die je er ziet? Dat kan!

150 excursies met een gids voor niks!

Het Departement de Aude heeft in samenwerking met het Parc Naturel régional de la Narbonnaise een activiteitenprogramma samengesteld. Van april tot november worden er meer dan 150 activiteiten georganiseerd op verschillende plaatsen in het departement de Aude. De excursies hebben betrekking op vogels, planten, amfibieën, biodiversiteit, geologie, natuur en kunst, traditionele activiteiten, erfgoed etc. De meeste excursies duren een dagdeel.

vogels kijken

Bij deze excursies is iedereen welkom, dus ook toeristen die meer belangstelling hebben voor de natuur en cultuur Languedoc. En de excursies zijn gratis! Onder begeleiding van lokale gidsen ga je op pad. De gidsen zijn deskundigen op hun eigen vakgebied en delen hun passie graag. Bij diverse excursies worden materialen ter beschikking gesteld, zoals verrekijkers bij vogels kijken en kleine loepen bij planten kijken. Bij enkele excursies wordt ook in het Engels of Duits uitleg gegeven.

Interesse in een excursie natuur en cultuur Languedoc?

Heb je interesse in een tour, maar spreek je geen Frans? Laat het ons even weten en we kunnen voor je nagaan of de gids ook Engels spreekt. Het is wel raadzaam vooraf even te bellen om je aan te melden, dan wachten ze tot iedereen aanwezig is.

planten determineren

 

Aanmelden via ons kan ook, dan melden wij je aan voor een excursie.

Programma 2016

 

Jacqueline
Jacqueline is mede-eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Zij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in Zuid Frankrijk, in de regio's Languedoc en Corsica. Sinds 2011 is zij woonachtig in de Languedoc en op basis van eigen ervaringen laat ze graag zien wat deze prachtige regio, buiten de vele uren zon, te bieden heeft.

Comment Section

0 reacties op “Van de gebaande paden in de Languedoc!

Plaats een reactie


*