Page content

Meze en Parc des Dinosaures

Meze en Parc des Dinosaures

Een familie-uitje naar het Parc des Dinosaures ten noordwesten van Meze en naar Meze zelf. Onze kinderen zijn opgetogen en hebben er zin in. Vanaf  Cessenon sur Orb is het ongeveer een uurtje rijden naar het park en onderweg kom je langs Pezenas en Montagnac, een leuke route om te rijden. Meze ligt aan de noordkant van het binnenmeer ‘Etang de Thau’, als je niet beter weet heb je de indruk dat je al aan het strand van de Middellandse Zee staat. Maar we beginnen bij het Dinosaurus Park.

Parc des Dinosaures

Het park ligt in een pijnbomenbos en er is een grote (gratis) parkeerplaats bij. Voor de entree betalen we 33 euro (2 volwassenen en 2 kinderen). We krijgen een plattegrond mee met een Nederlandse vertaling van alle bezienswaardigheden. Diverse dinosaurussoorten zijn levensecht in het park neergezet, wat natuurlijk indruk maakt op de kinderen. Ook is er een een skelet van een Brachiosaurus (12 meter hoog) te zien. En er zijn diverse vitrines waarin fossielen, schedels en skeletten van dinosaurussen worden getoond met een historisch overzicht om deze dieren in de tijd te plaatsen. Op de plek van het park zijn in 1996 een van de grootste Europese verzamelingen dinosauruseieren gevonden, de vindplaatsen worden ook getoond.

 

Aan het eind van het museum is een grote zandbak waar kinderen zelf kunnen zoeken naar botten van dinosaurussen. Er wordt ook een film getoond over de historie van het park. De film is interessant, maar wordt alleen in de Franse taal getoond.
parc-des-dinosaures-meze

Meze

Vervolgens gaan we naar Meze. Meze heeft vele restaurantjes rondom de vissershaven waar het altijd leuk vertoeven is. Deze keer nemen we een zijstraat van de haven en komen bij een klein zandstrand. Onze kinderen wanen zich er aan zee en vinden het altijd leuk aan het “strand”. Iets verder op het meer zie je de oester- en mosselbanken liggen en aan de overkant van het meer zie je de heuvel van strand-MezeSete liggen. In Meze kan je overal coquillages kopen, de ‘moules farcies’ (gevulde mosselen) zijn een specialiteit van de regio. Na 1,5 uur in het zonnetje te hebben gezeten, zetten we weer koers naar Cessenon sur Orb.

Het dinosaurus park is goed te combineren met een bezoek aan Meze.

Maurice
Maurice is de eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Hij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in de Languedoc en Corsica. Sinds enkele jaren is hij woonachtig in de Languedoc en deelt zijn ervaringen op het gebied van wijnen, goede restaurants en activiteiten. Hij is 2 keer per jaar op Corsica te vinden.

Comment Section

0 reacties op “Meze en Parc des Dinosaures

Plaats een reactie


*