Page content

Kanoen Frankrijk, dé activiteit in de Languedoc.

Kanoen Frankrijk, dé activiteit in de Languedoc.

Kanoen Frankrijk, in de regio Languedoc, kan heel goed op de rivier de Herault of de Orb. In het Pinksterweekend eindelijk mijn eerste kanotocht op de Orb gemaakt. Met 2 vriendinnen een 1-persoons kajak en een 2-persoons kano bij Canoe Roquebrun gehuurd. Vanuit Roquebrun werden we met een bus stroomopwaarts gebracht. Vanaf de rivier kun je echt ervaren hoe mooi het achterland van de Languedoc is. Qua afstand zijn er diverse trajecten tussen 5 km en 35 km (meerdaagse trip) mogelijk. Wij hebben gekozen voor een traject van 10 kilometer van Vieussan naar Roquebrun. Erg leuk en goed te doen qua afstand en tijd. Onderweg avontuurlijke stukken gehad met enkele stroomversnellingen, maar ook rustige stukken. Voldoende tijd en mogelijkheden gehad om te zonnebaden en te picknicken op een strandje. Enkele keren hebben we een verfrissende duik in de Orb genomen. Het water is koud, maar niet te koud en het water is hartstikke schoon! Bij terugkomst bij de kanoverhuur kun je gezellig op het terras zitten met uitzicht op de rivier. Je kunt er diverse snacks krijgen en uiteraard frisdrank, bier en wijn. Onderweg worden er op een aantal plekken foto’s gemaakt die je bij terugkomst kunt bekijken en bestellen.kanoen-frankrijk-roquebrun

Praktische Zaken

Zowel met de 2-persoon kano als de 1-persoon kajak heb ik gevaren. Mijn voorkeur gaat uit naar de 1-persoons kajak, omdat die beter bestuurbaar is. Enkele praktische zaken: je kunt een grote ton krijgen voor het (droog) meenemen bijv. een handdoek en een picknick. En een kleine ton voor een sleutel, mobiele telefoon en camera. Vergeet niet een zonnebril, zonnebrandcrème, zwemkleding, waterschoenen en een fles water mee te nemen. Je krijgt t.p. een koortje voor je zonnebril, tegen verlies. Daarnaast krijg je een zwemvest en een helm (niet verplicht). Het is raadzaam vooraf te reserveren (zie voucher).

Kanoen Frankrijk. Wil je hetzelfde doen?

We hebben iets geregeld voor iedereen die dit ook wil gaan doen. Je krijgt 10% korting als je de onderstaande voucher download en toont bij Canoe Roquebrun.

kanoen frankrijk korting

Maurice
Maurice is de eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Hij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in de Languedoc en Corsica. Sinds enkele jaren is hij woonachtig in de Languedoc en deelt zijn ervaringen op het gebied van wijnen, goede restaurants en activiteiten. Hij is 2 keer per jaar op Corsica te vinden.

Comment Section

0 reacties op “Kanoen Frankrijk, dé activiteit in de Languedoc.

Plaats een reactie


*