Page content

Internet op vakantie in Frankrijk

Internet op vakantie in Frankrijk

Internet op vakantie in Frankrijk is handig en voor veel mensen een must. Wij zijn er inmiddels zo aan gewend om altijd online te zijn en snel iets op te zoeken, ongeacht waar we zijn. Op vakantie wil je eigenlijk deze mogelijkheid ook altijd hebben om een leuk restaurant of een activiteit in de omgeving te zoeken. We merken dat kinderen bij aankomst in het vakantiehuis vaak eerst vragen naar de Wifi code.

Daarom bij deze een overzicht met al onze vakantiehuizen in Frankrijk met Wifi, opgesplitst in de huizen in de Languedoc en de huizen op Corsica.

Vakantiehuizen Zuid Frankrijk met Wifi

Bijna al onze vakantiehuizen zijn voorzien van Wifi. Bij aankomst krijgt u de code van de eigenaar of degene die u ter plekke welkom heet. Bij de particuliere vakantiehuizen is het gebruik van Wifi inbegrepen in de huurprijs. Bij vakantieparken is het gebruik van Wifi in enkele gevallen optioneel en moet er extra voor betaald worden. Deze informatie staat vermeld bij de huizen.

Vakantiehuizen Languedoc met Wifi

Vakantiehuizen Corsica met Wifi

Onze vakantiehuizen en appartementen op Corsica zijn allemaal gesitueerd op een residence. Op al deze residences is Wifi beschikbaar. In de meeste gevallen is het bij de huurprijs inbegrepen, bij enkele huizen moet extra betaald worden voor de Wifi. Informatie hierover staat bij het huis vermeld.

Vakantiehuizen Corsica met Wifi

Internet op vakantie in Frankrijk via mobiele telefoon

De tarieven voor internet op vakantie in Frankrijk via de mobiele telefoon gaan veranderen. In juni van dit jaar gaan de zgn. roamingkosten in het buitenland veranderen. Voor het gebruik van je telefoon in een ander EU-land geldt vanaf 15 juni een maximum tarief wat een provider in rekening mag brengen, het zgn. eurotarief.

Roamingkosten zullen niet langer van toepassing zijn, zolang u uw telefoon tijdelijk in het buitenland gebruikt. Providers mogen wel een bedrag in rekening brengen als u uw simkaart permanent in een ander land gebruikt.

Er wordt een maximum gesteld aan de kosten die uw mobiele provider mag rekenen. Dit heeft betrekking op het versturen van sms’jes, het surfen op internet en het bellen. Deze regeling dient te voorkomen dat je achteraf een hoge rekening¬†ontvangt van je provider. Ons advies is om dit vooraf na te gaan bij je provider alvorens je hiervan gebruik gaat maken. De 3g/4g dekking in Frankrijk is over het algemeen zeer goed, behalve in de bergen.

Maurice
Maurice is de eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Hij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in de Languedoc en Corsica. Sinds enkele jaren is hij woonachtig in de Languedoc en deelt zijn ervaringen op het gebied van wijnen, goede restaurants en activiteiten. Hij is 2 keer per jaar op Corsica te vinden.

Comment Section

0 reacties op “Internet op vakantie in Frankrijk

Plaats een reactie


*