Page content

Fietsen in Zuid Frankrijk? Neem je fiets mee of huur er een!

Fietsen in Zuid Frankrijk? Neem je fiets mee of huur er een!

Fietsen in Zuid Frankrijk? Het kustgebied is vrij vlak en daarom geschikt voor fietstochten, het is zeker raadzaam je eigen fiets mee te nemen. In de badplaats Cap d’Agde zijn veel fietspaden aangelegd, er loopt een fietspad direct langs de kust. Een mooie route is de route langs Canal du Midi, waarbij je o.a. de zeer bekende negen sluizen (Neuf Ecluses) van Fonseranes kunt bezoeken. Meer in het achterland wordt het gebied heuvelachtiger, daar heb je een mountainbike of racefiets nodig.

Fietsen in Zuid Frankrijk, waar fietsen wij?

We fietsen regelmatig in het achterland van de Languedoc, in de regio Roquebrun, en Saint Chinian. Het is heuvelachtig en we fietsen op een mountainbike of racefiets. Bij de Office du Tourisme (VVV) kun je diverse routes opvragen.

Fietsen met de mountainbike (VTT)

In deze regio zijn mountainbike-routes uitgezet, driehoekige bordjes met VTT (Vélo Tout Terrain) erop.

fietsen-in-zuid-frankrijk-roquebrunHet is een heuvelachtig gebied en de routes gaan gedeeltelijk over geasfalteerde wegen en gedeeltelijk van de hoofdroutes af. Het zijn mooie routes die veelal door de wijnvelden lopen, je komt er bijna niemand tegen en de uitzichten zijn schitterend. Een route die ik regelmatig fiets met de VTT gaat vanuit Cessenon door de wijnvelden naar Causses-et-Veyran en via de brug over de Orb bij Reals weer terug naar Cessenon sur Orb.

Fietsen met de racefiets

Een grote uitdaging in de regio is de Col de Fontfroide, een route die vanaf Olargues naar een hoogte van 972m gaat, een klim van ongeveer 13 km. Een tocht voor de getrainde (race)fietser!

De favoriete route van Maurice met de racefiets gaat van Cessenon sur Orb via Berlou, Vieussan, Roquebrun weer terug naar Cessenon sur Orb. Deze zgn petit tour de France is een tocht van ong. 40 km over geaccidenteerd terrein met zeer weinig verkeer en een fantastisch landschap.

De Languedoc ontdekken met de fiets?

In Frankrijk worden er steeds meer fietspaden aangelegd. Ook komen er meer ‘voies vertes‘, op deze zogenaamde groene routes zijn gemotoriseerde voertuigen niet toegestaan. Een voorbeeld is de route langs het Canal du Midi. Deze route loopt over het jaagpad langs het Canal du Midi en loopt helemaal van Toulouse naar de Middellandse Zee bij Sete. Gedeeltelijk is het geasfalteerd en gedeeltelijk onverhard. Je fietst hele stukken in de schaduw van de oude platanen, wat zeker op hete zomerdagen heel prettig is.

Een andere fietsroute is de route langs de kust van Marseillan naar de vissersplaats Sete. Als je zin hebt kun je onderweg zo even een verfrissende duik nemen in de Middellandse Zee!

Ook zin gekregen om te fietsen in Zuid Frankrijk? Klanten van Leenders Vakantiehuizen kunnen met korting fietsen huren bij Relax Rentals in Béziers. Zij kunnen je ook adviseren over mooie routes in de regio, zoals die langs Canal du Midi.

Je krijgt 10% korting als je de onderstaande voucher download en toont bij Relax Rentals in Béziers.

Voucher 10% korting

Maurice
Maurice is de eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Hij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in de Languedoc en Corsica. Sinds enkele jaren is hij woonachtig in de Languedoc en deelt zijn ervaringen op het gebied van wijnen, goede restaurants en activiteiten. Hij is 2 keer per jaar op Corsica te vinden.

Comment Section

0 reacties op “Fietsen in Zuid Frankrijk? Neem je fiets mee of huur er een!

Plaats een reactie


*