Page content

Fete du Mimosa in Roquebrun. Is de lente al begonnen?

Fete du Mimosa in Roquebrun. Is de lente al begonnen?

Fête du Mimosa is het startsein van de lente. Dit wordt in Roquebrun op de 2de zondag in februari gevierd. Het dorp is op ’t zuiden gelegen en heeft een ideaal klimaat voor de Mimosaboom (die van oorsprong uit Azie komt), een boom met gele bloesem. Dit jaar was de 25ste editie van het Fête du Mimosa.

Roquebrun is een klein dorp, maar dit feest is een begrip in de regio. Mensen komen van ver om dit mee te maken. Er is een dagvullend programma, ’s ochtends is er een markt met kraampjes waar locale producten worden aangeboden, zoals wijn, droge worst, honing en verschillende kazen. Op diverse plekken kunnen locale wijnen geproefd worden en de cave van Roquebrun is geopend. Tussen de middag zijn de deuren van alle restaurants geopend en wordt voor een bescheiden prijs een meergangen menu aangeboden. ’s Middags is er een bloemencorso met het thema ‘Valentijnsdag’. Er zijn enkele versierde wagens, afgewisseld met muziekgroepen en dansers.

Wij waren nog niet eerder naar het Fête du Mimosa gegaan. We besloten net na de middag te gaan om het corso te kunnen zien. Al ver buiten het dorp stonden de auto’s en bussen geparkeerd. Er werd een navette (pendelbus) ingezet om de bezoekers van de parkeerplaatsen naar het dorp te brengen. Bij aankomst in Roquebrun kwamen de barbecuedampen ons al tegemoet. Een feest in Frankrijk gaat eigenlijk altijd gepaard met een grillade (bbq) met worst, stokbrood en veel wijn. We moesten even wachten op het corso, maar gelukkig was de sfeer goed. Al met al een leuk uitje, al hadden we verwacht dat de bloemencorso iets uitgebreider zou zijn. En we hadden erg veel geluk met het weer, het was zonnig en helemaal niet koud. Voor ons is de lente al begonnen!!!!

Hieronder een foto compilatie
fete de mimosa corso-9 fete de mimosa corso-10 fete de mimosa corso-11 fete de mimosa corso-12 fete de mimosa roquebrun fete de mimosa corso-1 fete de mimosa corso-2 fete de mimosa -2 fete de mimosa corso-3 fete de mimosa corso-4 fete de mimosa corso-5 fete de mimosa corso-6

Maurice
Maurice is de eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Hij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in de Languedoc en Corsica. Sinds enkele jaren is hij woonachtig in de Languedoc en deelt zijn ervaringen op het gebied van wijnen, goede restaurants en activiteiten. Hij is 2 keer per jaar op Corsica te vinden.

Comment Section

0 reacties op “Fete du Mimosa in Roquebrun. Is de lente al begonnen?

Plaats een reactie


*