Page content

De 5 mooiste stranden van Corsica

De 5 mooiste stranden van Corsica

De 5 mooiste stranden van Corsica beschrijven we in dit blog, gebaseerd op eigen ervaringen en tips van Corsicanen. Corsica staat bekend om de mooie stranden en wordt niet voor niets, door de Fransen, Ile de Beauté genoemd. Corsica is dan ook zeker een eiland voor zonaanbidders. Wij verhuren ook vakantiehuizen op een vakantiepark met directe toegang tot het strand, waarover later meer. Hieronder de 5 mooiste stranden van Corsica op een rij:

1. Rondinara

Rondom Porto-Vecchio in het Zuidoosten van Corsica liggen schitterende stranden, maar liefst 3 stranden van onze top 5 liggen daar. Rondinara verdient absoluut een plek in de lijst van de 5 mooiste stranden van Corsica. Hieronder zie je waarom.

2. Palombaggia

Dit strand ligt 10 km ten zuidoosten van Porto Vecchio. Het strand ligt in een baai en is met haar azuurblauwe water en witte zand zeer fotogeniek. De autorit ernaartoe is al moeite waard. Van bovenaf gezien kan je de baai goed zien liggen. Bij de strandtent, I pini, kun je lekker eten en, met de voeten in het zand, heerlijk genieten van een geweldig uitzicht over zee.

 

3. Santa Giulia mag niet ontbreken in de lijst met de 5 mooiste stranden van Corsica!

Het strand van Santa Giulia is zeer herkenbaar aan de lange steiger die vanaf het strand een eind de zee inloopt. Ook hier vind je helderblauw water en spierwit zand. Dit strand is erg geliefd bij watersporters.

Santa-Giulia

Santa Giulia Corsica

4. Marine de Manichinu

Staat in onze top 5 omdat dit strand mooi is en makkelijk te bereiken. Aan het strand staat een gezellige eettent met uitzicht over zee. Vergeet de snorkel niet als je naar dit strand gaat. Op 4 km van dit strand verhuren wij 4 prachtige luxe chalets.

Marine de Manichinu

Marine de Manichinu Corsica

5. Saleccia

Dit strand is alleen met de boot, of met een goede 4WD, vanaf Saint Florent te bereiken. De Corsicanen zeggen dat dit strand het fijnste zand van Europa heeft. Als je dit strand bezoekt ga dan voor een hele dag. De kosten van de boot zijn €30 p.p. in het hoogseizoen. In april, mei, juni en in september betaal je €25 voor een volwassene en €20 voor een kind. We zijn hier zelf nog niet geweest, vandaar dat een foto (nog) ontbreekt. Staat op de planning van 2017!

Een eigenaar van één van de residences zegt altijd:

Le soleil a tellement aimé la mer que la Corse est née si belle!

Vakantieadressen in de buurt van mooie stranden

Wij hopen dat je een beter beeld hebt gekregen van de mooiste stranden van Corsica. Bij sommige stranden heb je het idee dat je je op een tropisch eiland bevindt. Vanaf elk vakantiepark is een mooi strand, zelfs in het hoogseizoen, prima te bereiken. Bekijk bijvoorbeeld de vakantiehuizen in Zuid Corsica. Trek er wel een dag voor uit. Buiten het hoogseizoen wordt er over het algemeen geen parkeergeld gerekend en hoef je weinig rekening te houden met drukte op de stranden.

Oh ja, als je geen zin hebt om voor een mooi strand met de auto te gaan rijden, dan kun je ook kiezen voor een verblijf op vakantiepark Pinea Mare. Dit park heeft direct toegang tot het strand. Het strand is niet zo mooi als bijvoorbeeld Rondinara, maar kan zeker de competitie aan met de stranden in Zuid Frankrijk.

Heb je zelf nog aanraders laat het ons dan weten. Alvast veel strandplezier!!!

Update 2017: Wij verhuren vanaf 2017 luxe Chalets bij het strand van Favone. Vanaf je terras kijk je uit over deze baai en de zee en het is maar 500 m lopen. Deze chalets liggen op slechts 4 kilometers van Marine de Manichinu, onze nummer 4 op de lijst met mooiste stranden.

strand-favone-corsica

Strand Favone Corsica

Hieronder kan je de boot boeken om naar Corsica te gaan.

Jacqueline
Jacqueline is mede-eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Zij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in Zuid Frankrijk, in de regio's Languedoc en Corsica. Sinds 2011 is zij woonachtig in de Languedoc en op basis van eigen ervaringen laat ze graag zien wat deze prachtige regio, buiten de vele uren zon, te bieden heeft.

Comment Section

0 reacties op “De 5 mooiste stranden van Corsica

Plaats een reactie


*