Page content

Corsica ervaringen van een Nederlandse eigenaar.

Corsica ervaringen van een Nederlandse eigenaar.

Corsica, een eiland waar zoveel te ontdekken is! Lees hieronder de Corsica ervaringen van Nederlandse eigenaren van een chalet bij de baai van Favone:

Eigenlijk zijn we kampeerders…. Iedere dag een andere omgeving, steeds iets te ontdekken. Een vaste plek was niets voor ons. Totdat we een keer een rondreis door Corsica maakten.

Wat een schitterend eiland, wat een afwisseling op zo’n klein eiland, wat een indrukwekkende natuur! Hier zouden ons nooit vervelen.

Toen midden jaren ’90 de kans voorbijkwam om een chalet op Corsica te kopen, hebben we dan ook niet lang getwijfeld. Het was voor ons de ideale plek om met ons gezin van het eiland te genieten en verder te ontdekken.

Corsica met haar mooie stranden en mooie natuur

Vanaf dat moment bezoeken we het eiland één of twee keer per jaar met onze (toen nog jonge) kinderen. We genieten nog steeds van de talloze stranden in de buurt. Elk met zijn eigen karakter. De mooiste vinden wij Rondinara en Palombaggia. We genieten ook enorm van de natuur. Vooral de Bavella, een indrukwekkend natuurgebied waar je zo naartoe rijdt. Ruige rotsen deels begroeid met naaldbomen en met enorme hoogteverschillen waar je heerlijk kunt wandelen en klimmen.

col-de-bavella

Col de Bavella

De weg ernaartoe geeft met elke bocht een nieuw uitzicht. En regelmatig zie je langs de wegen de wilde varkens naar voedsel zoeken en koeien die midden op de weg staan. ‘Het riviertje’, dat op zo’n kilometer van het park ligt is en prachtige ontdekkingstocht met allerlei soorten beestjes (diverse soorten kikkers, vissen, libelles, hagedissen etc.). Na een flinke wandeling langs en door het riviertje c.q. klautertocht over stenen en rotsen, kom je uiteindelijk bij een natuurbassin van ongelooflijke schoonheid. Een frisse duik is dan de beloning!

Het chalet en ‘onze baai’

Maar vooral genieten we van het chalet. ’s Ochtends de gordijnen open en gelijk genieten van de zonsopkomst (de zon schijnt er bijna altijd!) en het uitzicht op ‘onze baai’. Eerst zwemmen in de zee, dan bij het winkeltje broodjes halen en dan ontbijten met verse croissants op het terras. De kinderen daarna meestal direct naar het zwembad, waar ze veel plezier hebben met andere jonge gasten en voor ons zonnen en relaxen in alle rust en privacy.

baai-favone

Baai Favone

En dan hebben we het in onze Corsica ervaringen nog niet eens gehad over de leuke plaatsen in de buurt: Solenzara met zijn haven (voor de dagelijkse boodschappen), Porto-Vecchio (een mondaine badplaats met gezellige winkelstraatjes), Bonifacio (krijtrotsen) en Corte (een universiteitsstad in het centrum van het eiland die alleen te bereiken is via een eindeloos bochtige weg).

En als laatste in onze Corsica ervaringen nog een tip

Kortom: er is zoveel te ontdekken, we vervelen ons na al die jaren nog steeds niet!

Een laatste tip willen we je niet onthouden: de ‘TGV van Corsica‘ (‘Train à Grandes Vibrations’), misschien wel de meest bijzondere manier om het eiland te verkennen…

van Migiel van Dorsten en Pam Miedema

Maurice
Maurice is de eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Hij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in de Languedoc en Corsica. Sinds enkele jaren is hij woonachtig in de Languedoc en deelt zijn ervaringen op het gebied van wijnen, goede restaurants en activiteiten. Hij is 2 keer per jaar op Corsica te vinden.

Comment Section

0 reacties op “Corsica ervaringen van een Nederlandse eigenaar.

Plaats een reactie


*