Page content

Cap Corse, leuke dagtrip

Cap Corse, leuke dagtrip

Cap Corse is het schiereiland in het uiterste noorden van Corsica, ca. 40 km lang en 10 km breed. Je kunt aan de oostkant vanaf Bastia via de D80 de kustlijn volgen tot aan Macinaggio en vervolgens via Centuri en Nonza in zuidelijke richting de westkant volgen tot aan St-Florent.

Oostkant Cap Corse met Genuese torens

Onderweg slingert de weg langs de kronkelige kustlijn. De kust van Cap Corse bestaat voornamelijk uit rotsen, je ziet slechts enkele baaien met een zandstrand. Vanaf de oostkust zie je de eilanden Monte Cristo, Pianosa en Elba liggen. Op heldere dagen kun je zelfs het vaste land van Italië zien.strand nonza Langs de hele route zie je de Genuese torens staan, waarvan overigens niet alle torens de tand des tijds hebben doorstaan. Deze uitkijktorens zijn in de 16e eeuw gebouwd ter bescherming tegen de Berberse piraten. Op Cap Corse komen we veel racefietsers en mountainbikers tegen, daarnaast is dit ook een populaire route voor motorrijders. Onderweg vinden we langs de weg wilde asperges (lekker door een omelet). Macinaggio is een klein dorpje met een jachthaven, VVV, supermarkt, enkele restaurants en terrasjes. Hier zie je ook de bordjes staan naar de stranden verder naar het noorden, waarvan het strand de Tamarone erg mooi moet zijn.

Westkant Cap Corse met strand Nonza

We rijden westwaarts en stoppen vervolgens bij de molen van Mattei, die op een heuvel staat. Vanaf daar kun je het vissersdorp Centuri zien liggen. Zeker een aanrader om daar een kijkje te gaan nemen. Destijds stonden er meerdere graanmolens bij Centuri, maar deze bestaan niet meer. Behalve de molen van Mattei, deze is gerestaureerd en wordt nu ingezet voor reclamedoeleinden. Vanaf de molen is het nog mogelijk om verder te wandelen naar het uiterste puntje van de Cap.

auberge du chat qui pechel’Auberge du chat qui pêche in Canari is een leuke plek om even te stoppen. Het heeft een leuk terras en we bestellen iets te drinken en genieten van het uitzicht over zee. In het toeristische stadje Nonza vind je een van de meest bijzondere stranden van het eiland. Het strand bestaat uit kiezels en is donkerkleurig, bijna zwart. In combinatie met de azuurblauwe zee levert dit fotogenieke plaatjes op. Diverse bezoekers hebben met witte steentjes teksten geschreven op het strand. Er gaan verschillende verhalen de ronde over het ontstaan van deze zwarte kleur. Je leest vaak dat deze donkere kiezels overblijfselen zijn van de amiantmijn in Canari. De fabriek is inmiddels gesloten, maar zie je nog vanaf de weg vlak voor Nonza. Wij gaan niet helemaal naar het zandstrand toe, want dat is nogal een pittige afdaling en klim. Het dorp Nonza zelf ziet er gezellig uit en nodigt uit om op een terras te gaan zitten.

We vervolgen onze weg richting Saint Florent en gaan vervolgens het binnenland door richting Bastia. Daarbij doorkruizen we de Patrimonio, een bekend wijngebied (met name voor rosé liefhebbers) in Corsica.

Deze dagtrip is goed vanaf onze vakantieparken in het noorden (en oosten) van Corsica.

 

Jacqueline
Jacqueline is mede-eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Zij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in Zuid Frankrijk, in de regio's Languedoc en Corsica. Sinds 2011 is zij woonachtig in de Languedoc en op basis van eigen ervaringen laat ze graag zien wat deze prachtige regio, buiten de vele uren zon, te bieden heeft.

Comment Section

0 reacties op “Cap Corse, leuke dagtrip

Plaats een reactie


*