Page content

Calvi, een gezellige stad met een citadel en veel terrasjes in de haven

Calvi, een gezellige stad met een citadel en veel terrasjes in de haven

Calvi aan de noord-west kust staat voor vandaag op het programma. Om niet altijd dezelfde route te rijden naar het noorden, kiezen we een alternatieve route. We nemen vanaf Folelli de N198 en de N193 tot aan Ponte Leccia. Na een aantal kilometers op de N197 slaan we linksaf richting Belgodere (N2197). Deze route kennen we nog niet en het blijkt een goede keuze, want we worden getrakteerd op mooie uitzichten. Onderweg zien we landinwaarts de sneeuw op de bergen liggen, terwijl we aan de andere kant de turquoise kleur van de zee zien. De temperatuur aan de kust is ongeveer 26 graden. Af en toe worden we onderweg opgehouden door herders met schapen of loopt er een koe op de weg. We komen op deze route tot aan Belgodere slechts 5 tegenliggers tegen.

Calvi de citadel

Vanaf Belgodere slaan we af richting Ile Rousse en na 3 kwartier komen we in Calvi aan. We rijden direct door naar de citadel, waar we de auto op de parkeerplaats zetten (gratis parkeren tussen 12.00 en 14.00 uur). Als je bij de parkeerplaats de trap omhoog loopt naar de toegangspoort, kom je langs een beeld van Columbus. Het verhaal gaat dat Columbus geboren is in Calvi, dat destijds nog bij Genua behoorde. De citadel is in de 15e eeuw gebouwd door de Genuezen en biedt calvi citadelfenomenale uitzichten op de haven van Calvi en de grillige kustlijn. In de verte zie je de sneeuw nog op de bergen liggen, de hoogste berg is de Monte Cinto (ruim 2700 m.). Het is helaas een beetje heiig vandaag, maar het is evengoed de moeite waard.

Calvi de haven

calvi terrasNa het bezoek aan de citadel lopen we richting de haven. Toeristen zie je met name in de jachthaven van Calvi, met een aaneenschakeling van gezellige terrasjes met kleurige parasols. Het biedt je een mooi uitzicht over de haven met de plezierboten, enkele vissersboten, de citadel en de bergen. Het is nu nog niet druk (eind april) maar dat zal vanaf mei anders zijn. Voor de terugweg kiezen we weer een alternatieve route richting de Costa Verde. Via Calenzana rijden we richting Ile Rousse. Zo’n 5 km voor we aankomen zien van bovenaf het het strand van Corbara liggen. Vanaf Ile Rousse is het nog 1.30 uur naar de Costa Verde. Topdag!!

Accommodaties Noord Corsica

In het noorden bieden we op 2 residences vakantiehuizen. Deze residences liggen beide in de buurt van Ile Rousse. Bel of mail ons gerust voor meer informatie.

 

Maurice
Maurice is de eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Hij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in de Languedoc en Corsica. Sinds enkele jaren is hij woonachtig in de Languedoc en deelt zijn ervaringen op het gebied van wijnen, goede restaurants en activiteiten. Hij is 2 keer per jaar op Corsica te vinden.

Comment Section

0 reacties op “Calvi, een gezellige stad met een citadel en veel terrasjes in de haven

Plaats een reactie


*