Page content

Bastia, een leuke en levendige stad in ’t noorden van Corsica

Bastia, een leuke en levendige stad in ’t noorden van Corsica

Bastia is een stad in het noorden van Corsica aan de de voet van Cap Corse. Vanaf Residence Pinea Mare vertrekken we om 10.00 uur om de stad Bastia en de citadel te gaan bezichtigen. We hebben bij de receptie gevraagd om een suggestie voor een goed restaurant voor de lunch. Na 25 minuten arriveren we in het centrum en zetten de auto in een parkeergarage.

Wat direct opvalt zijn de kleurrijke gebouwen in terra, geel en roze, hetgeen direct een frisse en sfeervolle uitstraling aan de Bastia geeft. Place de Saint Nicolas is een groot plein met op een prominente plek het beeld van Napoleon. Als we er overheen lopen zien we diverse gezellige terrassen met mensen die een kopje koffie drinken of die alvast aan een aperitief begonnen zijn. De platanen en de palmbomen op het plein geven extra sfeer. Als je overigens een gewone koffie in Frankrijk wilt bestellen kan je het beste om een café allongé vragen. Anders krijg je al snel een espresso (petit café) geserveerd.

Bastia, le Vieux Port

We vervolgen onze weg richting de vieux port, de oude haven. Onderweg komen we langs de Place du Marché, waar we even stoppen om de kerk Saint Jean Baptiste te bezoeken. Ik ben inmiddels ook dicht bij de plek waar we willen gaan lunchen. Na twee keer vragen vind ik het restaurant “A Scudella”, met een traditionele Corsicaanse keuken. Helaas kom ik voor een dichte deur te staan. Het restaurant is alleen in de avond, vanaf 18.00, geopend. Uiteindelijk eten we op een pleintje bij le Robaine. Het eten valt erg tegen: duur, slappe friet, kleine porties en doorgebakken varkenshaas (terwijl ik nadrukkelijk medium gebakken had doorgegeven). Dit restaurant komt ook zeker niet op onze lijst voor. We besluiten onze toetje en koffie daarom elders te nuttigen. En daarvoor gaan we naar de oude haven. Aan drie zijden is de haven omgeven door een kade met diverse restaurants en terrassen. Lekker in de zon op een lounge bank, wat een heerlijke plek is dit! Na een uurtje besluiten we de auto weer op de zoeken. We betalen €4,50, wat we een redelijke prijs vinden. Om 14:30 uur keren we terug naar de residencebastia le vieux port

Bastia is in onze ogen een leuke, moderne en levendige stad, die absoluut een bezoek waard is. Geen must-see, maar wel leuk om de sfeer te proeven. We gaan er zeker nog een keer terug, om de citadel te bekijken en om te eten (’s avonds) bij A Scudella.

Accommodaties Oost Corsica

Onze accommodaties aan de oostkant verhuren we op diverse vakantieparken. Vakantiehuizen op residences met een zwembad of die direct aan zee grenzen.

Maurice
Maurice is de eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Hij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in de Languedoc en Corsica. Sinds enkele jaren is hij woonachtig in de Languedoc en deelt zijn ervaringen op het gebied van wijnen, goede restaurants en activiteiten. Hij is 2 keer per jaar op Corsica te vinden.

Comment Section

0 reacties op “Bastia, een leuke en levendige stad in ’t noorden van Corsica

Plaats een reactie


*