Page content

Actieve vakantie Frankrijk. Wat ga jij doen?

Actieve vakantie Frankrijk. Wat ga jij doen?

Actieve vakantie Frankrijk? Bij Zuid Frankrijk denk je al snel aan het strand en de Middellandse Zee, maar ook voor degenen die meer actie zoeken biedt Frankrijk veel mogelijkheden. Wij wonen in het achterland van de Languedoc en hebben alle onderstaande activiteiten gedaan, m.u.v. kitesurfen (laat ik graag aan anderen over…):

1- Canyoning

Canyoning kan op verschillende plekken in het achterland van de Languedoc. We hebben zelf contact gehad met Franck Dour, één van de gidsen van Terre Liquide bij Gorges d’Heric. Een mooie canyonachtige omgeving, waar je deze sport goed kunt beoefenen. Zelf heb ik deze activiteit nog niet in deze regio gedaan, wel in de Provence bij de Gorges du Verdon. Een hartstikke leuke ervaring. Je volgt als het ware de loop van de rivier, waarbij je het traject al zwemmend, glijdend, springend en klimmend aflegt. Af en toe eng, maar het geeft ook een enorme kick! Als je voor een actieve vakantie Frankrijk zelf deze activiteit wilt doen, denk dan aan de kortingsbon achterin onze vakantiegids!

2- Actieve vakantie Frankrijk | Fietsen

Zowel voor mensen met een racefiets als met een mountainbike of met fiets met voldoende versnellingen zijn er plenty mogelijkheden in Zuid Frankrijk. De kuststrook is wat vlakker en landinwaarts krijg je de meer uitdagende routes. Voor de mountainbike kun je bij de VVV (Office du Tourisme) diverse routes krijgen. Zelf fiets ik veel in de omgeving van Roquebrun, routes tussen de wijnvelden door. Prachtige routes! Een andere populaire fietsroute is de route langs Canal du Midi. Je kunt zelfs het hele kanaal langs van Sete aan de Middellandse Zee tot aan Bordeaux aan de Atlantische Oceaan. Het is een nagenoeg vlakke route. Een groot gedeelte gaat over het jaagpad, niet overal verhard en daarom evengoed een uitdagende route! Als je een fiets wilt huren in Béziers kun je gebruik maken van de kortingsbon achterin onze vakantiegids!

3- Kanoen en kajakken

In de zomer is het heerlijk om in een kajak of kano de rivier of te zakken. De rivieren de Orb en de Herault hebben ‘rapids’/versnellingen, waardoor het behalve een zeer ontspannende activiteit ook een uitdagende activiteit is! Je kunt onderweg een verfrissende duik in de rivier nemen, op een strandje picknicken of lekker luieren in de zon. Er zijn diverse plaatsen waar je een kajak of kano kunt huren. Wederom vind je een kortingsbon achterin onze vakantiegids!

actieve vakantie frankrijk

4- Actieve vakantie Frankrijk | Kite surfen

Actieve vakantie Frankrijk? Kitesurfen is zeer populair op de Middellandse Zee. In de Herault zie je veel surfers bij het strand Tamassiere in Cap d’Agde en bij de stranden de kleine en grote Travers tussen Carnon en de Grande Motte bij Montpellier. Meer naar het zuiden, richting de Spaanse kust heb je de tramontane wind, die jaarlijks veel fanatieke watersporters trekt. Kitesurfen is zeer populair op het binnenmeer Leucate en op zee bij le Barcares en Argeles sur Mer.

5- Actieve vakantie Frankrijk | Hiken

Frankrijk vakantieland voor het hele gezin! Er zijn mooie wandelingen te maken in dit deel van Frankrijk. Zeker in het Parc naturel régional du Haut-Languedoc kun je mooie wandelingen maken, variërend van korte eenvoudige wandelingen geschikt voor elke leeftijd, tot zware tochten voor de getrainde wandelaar.

 

Een mooie, maar pittige wandeling (ca 5 uur/18 km./600 m hoogteverschil) is de route van les Gorges de Colombières. Een andere, mooie wandeling is ‘le sommet du Caroux’, hierbij kom je een op een uitzichtpunt dat een prachtig uitzicht biedt over de omgeving, waarbij je de rivier de Orb door het dal ziet kronkelen en in de verte de Middellandse Zee kunt zien.

actieve-vakantie-frankrijk

Wandelroute naar de top van de Caroux

Voor een actieve vakantie Frankrijk kun je in deze omgeving ook terecht voor duiken in grotten of in zee, accrobranche (boomtop klimmen), speleologie, bergwand klimmen, parapente etc. Voor meer informatie over alle activiteiten kan je contact met ons opnemen!!!

Jacqueline
Jacqueline is mede-eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Zij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in Zuid Frankrijk, in de regio's Languedoc en Corsica. Sinds 2011 is zij woonachtig in de Languedoc en op basis van eigen ervaringen laat ze graag zien wat deze prachtige regio, buiten de vele uren zon, te bieden heeft.

Comment Section

0 reacties op “Actieve vakantie Frankrijk. Wat ga jij doen?

Plaats een reactie


*