Page content

Aangepaste vakantiewoning Frankrijk voor een onbezorgde vakantie in de zon!

Aangepaste vakantiewoning Frankrijk voor een onbezorgde vakantie in de zon!

Aangepaste vakantiewoning Frankrijk, met een prive zwembad! Want een mobiele beperking hoort niet een belemmering te zijn voor een fijne vakantie in Frankrijk.

In een typisch zuid Frans dorp in de Languedoc verhuren we een aangepaste vakantiewoning voor mensen mensen met een mobiele beperking. De eigenaar van de vakantiewoning zit in een rolstoel en aangezien hij in dit deel van Frankrijk geen voor hem geschikte vakantiewoning kon vinden, besloot hij deze zelf te ontwerpen en te laten bouwen. In onderstaande video legt de (Engelse) eigenaar zelf uit welke aanpassingen gedaan zijn in de woning en wat er  allemaal te doen is in het dorp en in de directe omgeving van Cessenon sur Orb.

Indeling van deze aangepaste vakantiewoning Frankrijk

Zo heeft de vakantiewoning een ruime open keuken met ruimte onder het kookgedeelte en de spoelbak, zodat ook iemand met een rolstoel daar goed gebruik van kan maken. Daarnaast is de kookplaat verlaagd.

Aangepaste keuken

Aangepaste keuken

Op de begane grond zijn er naast het woongedeelte en de keuken twee slaapkamers en een badkamer. De badkamer is goed toegankelijk voor een rolstoelgebruiker en heeft een opklapbare douchestoel. Naast de toilet is een steun geplaatst.

badkamer-met-douchestoel

Badkamer met douchestoel

Vanaf de begane grond kun je met gebruikmaking van een plateaulift naar de eerste etage waar zich de master bedroom met een badkamer bevinden.

De vakantiewoning heeft geen drempels in het huis en ook geen drempels om naar het terras en het zwembad te gaan. Het privé zwembad ligt naast de villa en heeft de zwembadrand boven het maaiveld. Het zwembad is over de hele breedte voorzien van een plateau van ca 1 meter breed, dat op zo’n 20 cm onder het wateroppervlak ligt. Hiervoor is gekozen, zodat je vanuit de rolstoel relatief makkelijk het water in kunt en op dit plateau heerlijk in het water kunt liggen.  Vanuit het zwembad heb je een prachtig en vrij uitzicht over de omgeving en de bergen.

De auto kan direct bij het huis worden geparkeerd en er is een inpandige garage, waar eventueel een rolstoel of fiets geplaatst kan worden.

De villa biedt veel comfort, zoals een wasmachine, droger en vaatwasser. De villa is voorzien van Wifi en airco met units in de woon- en slaapvertrekken.

Wat is er te doen in de omgeving?

Het centrum van Cessenon sur Orb ligt op een paar honderd meter van deze aangepaste vakantiewoning. Voor de eerste levensbehoeften kun je er terecht, zoals een slager, bakker, supermarkt en apotheek. Daarnaast is er een cafe met een gezellig terras onder de platanen, een restaurant met een fraai terras om het dorpsplein naast de kerk. In de zomer is er wekelijks op donderdagavond live muziek op het marktplein.

Cessenon sur Orb ligt midden in het grootste aaneengesloten wijngebied ter wereld en deze regio biedt hele lekkere wijnen. Bij diverse domeinen in de directe omgeving kun je wijn proeven en kopen. Op zaterdag is er een markt in Cessenon sur Orb met groente, fruit en lokale producten. Een grotere markt vind je op zondagochtend in Saint Chinian, met diverse producten uit de regio zoals olijven, droge worst, kaas, vis, brood etc. Zeker de moeite waard om naartoe te gaan.

In de woning ligt voldoende informatie over de bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving. En er ligt ook informatie m.b.t. restaurants in de omgeving die goed toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.

Wilt u meer informatie over deze aangepaste vakantiewoning ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. We kunnen desgewenst ook helpen bij het lokaal regelen van een rolstoel of andere hulpmiddelen.

 

Jacqueline
Jacqueline is mede-eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Zij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in Zuid Frankrijk, in de regio's Languedoc en Corsica. Sinds 2011 is zij woonachtig in de Languedoc en op basis van eigen ervaringen laat ze graag zien wat deze prachtige regio, buiten de vele uren zon, te bieden heeft.

Comment Section

0 reacties op “Aangepaste vakantiewoning Frankrijk voor een onbezorgde vakantie in de zon!

Plaats een reactie


*