Page content

De Languedoc in september, 5 redenen om te gaan

De Languedoc in september, 5 redenen om te gaan

De maand september vinden wij verreweg de mooiste in de Languedoc. Hieronder lees je waarom….

1. Klimaat

In de maand september schommelen de temperaturen in Zuid Frankrijk overdag tussen de 25 en 30 graden, de echte hitte van de zomermaanden is dan voorbij. En de nachten worden weer frisser, zodat iedereen beter kan slapen. Zo net na de hete zomermaanden is de temperatuur van het zeewater met zo’n 20 graden nog heel aangenaam.

2. Vendange

De druivenoogst is in de maand september nog in volle gang. Overal zie je kleine tractoren rijden met aanhangers volgeladen met druiven. De meeste boeren beginnen vroeg met plukken en staan tegen ’t eind van de ochtend in de rij bij de Cave Cooperative om de druiven weg te brengen. De straten in de dorpen plakken helemaal van het druivensap dat ze onderweg verliezen. Aan ’t eind van de oogst worden in veel dorpen het oogstfeest ‘Fete de vendange’ gevierd. Het is leuk om de druivenoogst van dichtbij mee te maken, het is levendig, de sfeer is goed en je stapt dan echt in het Franse leven!

vendange-languedoc

Vendange (druivenoogst) in de Languedoc

3. Geen massatoerisme

Veel mensen met schoolgaande kinderen zijn voor de vakantie aangewezen op de maanden juli en augustus. En ook de Fransen gaan met name in augustus massaal op vakantie. In de maand september zijn er veel minder toeristen, waardoor het uiteraard op de wegen en ook aan de kust veel rustiger is.

4. Goedkoper op vakantie

De vakantiehuizen zijn in de maand september in de Languedoc een stuk goedkoper dan in ’t hoogseizoen. Waardoor je voor een leuke prijs in een hele leuke vakantiewoning kunt verblijven. Afhankelijk van de weersomstandigheden blijven de zwembaden vaak nog geopend tot begin oktober.

5. Licht

De Languedoc staat samen de Provence bekend om ’t mooie licht. Van Gogh wist hier alles van… De maand september is het licht minder intens dan in de zomer. Hierdoor trekt de regio veel fotografen in de nazomer.

Avondlicht in de Languedoc

Avondlicht in de Languedoc

Bekijk de mogelijkheden en kom heerlijk nazomeren in de Languedoc!

 

Maurice
Maurice is de eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Hij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in de Languedoc en Corsica. Sinds enkele jaren is hij woonachtig in de Languedoc en deelt zijn ervaringen op het gebied van wijnen, goede restaurants en activiteiten. Hij is 2 keer per jaar op Corsica te vinden.

Comment Section

0 reacties op “De Languedoc in september, 5 redenen om te gaan

Plaats een reactie


*