Page content

5 Highlights Corsica, een eiland met ongekende mogelijkheden

5 Highlights Corsica, een eiland met ongekende mogelijkheden

Corsica is een eiland in de Middellandse Zee, net iets ten noorden van het Italiaanse eiland Sardinie en kent vele highlights. Het eiland hoort bij  Frankrijk, maar heeft haar eigen cultuur en karakter. Dit eiland met haar ruige landschappen, de zee, de prachtige stranden en mooie natuur biedt volop mogelijkheden voor een geweldige vakantie!

Hieronder een overzicht met highlights Corsica:

Mooiste stranden van Europa?

Zon, zee en stranden zijn perfecte ingrediënten voor een lekkere vakantie. Corsica scoort hoog op al deze punten en de stranden kunnen zelfs tot de mooiste van Europa worden gerekend. Bekende stranden zijn Rondinara, Santa Giulia en Palombaggia in het zuiden van Corsica. Ile de Lavezzi, dat alleen met de boot bereikt kan worden, is een ideaal gebied om te duiken en snorkelen.

Update: Sinds 2017 verhuren exclusief 4 chalets met zeezicht in het zuiden van Corsica, ideaal voor strandliefhebbers

Overweldigende flora en fauna

Door de geïsoleerde ligging van Corsica komen er specifieke planten en dieren voor die je nergens anders zult aantreffen (zgn. endemische soorten). De meest bekende is de Corsicaanse Boomklever. Deze vogelsoort vind je in de naaldbomen boven 800 m hoogte in de omgeving van Corte en Vivario.

Corsicaanse boomklever

Corsicaanse boomklever

In de maanden april en mei heb je een goede kans om dolfijnen en met wat geluk een walvis te spotten langs de oostkust van Corsica. In die periode is er beperkte scheepvaart toegestaan aan de oostkust, omdat het een belangrijk voedselgebied is voor deze dieren.

Highlights Corsica: de GR-20

Corsica is zeer geschikt om wandelend te verkennen. Een van de highlights Corsica is zeker de GR-20. Het is Europa’s zwaarste wandelroute, het telt 15 etappes en doorkruist Corsica diagonaal van noord naar zuid. Houd er rekening mee dat je de route van 170 km, waarvan 11 km klimmen, niet zomaar loopt. Hier gaat een gedegen voorbereiding aan vooraf en lichamelijk moet je fit zijn. De GR staat voor Grande Randonnée. Nummer 20 komt van de departementen De Haute-Corse (nu 2B) en Corse-du-Sud (nu 2A), die vroeger 1  departement vormden met nummer 20.

Cultuur en Steden

Ondanks dat Corsica onderdeel uitmaakt van Frankrijk, zijn de Corsicanen heel anders dan de Fransen. Corsicanen zijn temperamentvol en trots op hun eiland en ze behouden graag hun cultuur en karakter. Ze hebben hun eigen cola, hun eigen bier (Pietra) en hun eigen likeur (Mirte). Daarnaast heeft Corsica haar eigen specialiteiten, zoals de brocciu (zuivelprodukt) en charcuterie (vleeswaren) dat ambachtelijk wordt gemaakt. De Corsicanen spreken naar de Franse taal ook het Corsicaans.

Als je Corsica bezoekt is Bonifacio, in het uiterste zuiden, een must. Een mooie plaats gebouwd aan de rand een loodrechte rotswand van kalksteen. Het is heel toeristisch, maar ook erg bijzonder. Andere mooie steden zijn Calvi aan de westkust, de studentenstad Corte centraal op  het eiland, Saint Florent en de stad Bastia.

Calvi

Calvi

Ruige landschappen

Corsica heeft ruige landschappen, de hoogste berg is de Monte Cinto met een hoogte van 2706 m. In de winter zijn er zelfs skimogelijkheden op Corsica. Een mooi uitzicht heb je vanaf de Col de Bavella, je ziet prachtige ruige bergen en de zee. Bezoek de Col de Bavella in de ochtend, want in de middag hangt er vaak bewolking in de bergen en zijn de uitzichten beperkt.

uitzicht-col-de-bavella

Uitzicht col de Bavella

Tip: Als je op vakantie gaat naar Corsica kies dan een deel van het eiland uit wat je wilt gaan bezoeken. Corsica is te groot om in 1 week te doen.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over Corsica.

 

Jacqueline
Jacqueline is mede-eigenaar van Leenders Vakantiehuizen. Zij specialiseert zich in de verhuur van vakantiehuizen in Zuid Frankrijk, in de regio's Languedoc en Corsica. Sinds 2011 is zij woonachtig in de Languedoc en op basis van eigen ervaringen laat ze graag zien wat deze prachtige regio, buiten de vele uren zon, te bieden heeft.

Comment Section

0 reacties op “5 Highlights Corsica, een eiland met ongekende mogelijkheden

Plaats een reactie


*